2023’te Hedef; “60 Bin Öğrenci”

23.08.2016

Stratejik Vizyon Belgesini tamamlayarak, yerel kalkınmaya odaklanan Üniversitemiz, 2023 yılında 60 bin öğrenciye akademik eğitim vermeyi hedefliyor.

Rektörümüz  Prof. Dr. Adem KORKMAZ, basın mensuplarıyla düzenlediği  toplantıda Üniversitenin hedefleri, Stratejik Vizyon Belgesi ve yeni dönem öğrenci verileri hakkında bilgi verdi.
Rektörlük Senato Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet KARACA, Prof. Dr. Durmuş ACAR, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Doç. Dr. Hüseyin DALĞAR, Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ve yerel gazete, internet gazetesi ve yerel  TV çalışanları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ konuşmasının başında, 15 Temmuz’da FETÖ/PDY üyelerince milli iradeye yönelik yapılan darbe girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hem darbe girişiminde hem de son yaşanan Gaziantep saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

HEDEF 2023’TE 60 BİN ÖĞRENCİ

Üniversitemiz  tarafından hazırlanan Stratejik Vizyon belgesi ile yerel kalkınmaya odaklandıklarını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, 2023 yılında 60 bin öğrenciyi hedeflediklerini açıkladı.  Üniversitemizin 2016 hedefinin gerçekleştiğini ve 2019 yılında 43 bin öğrenci ile 2023 yılında 60 bin öğrenci hedeflerini anlatan Rektör KORKMAZ, “Üniversitemizin Stratejik Vizyon belgesini oluşturacağımızı ve üniversitemizin geleceğini de buna göre şekillendireceğimizi ifade etmiştim. Stratejik planlar bildiğiniz üzere kamu kurumlarının Kalkınma Bakanlığı’na sunmak zorunda oldukları planlardır. Yönetimler ister önceki yönetimlerini devam ettirirler, isterlerse de yeni bir plan yapabilirler ya da revizyon yapabilirler. Biz revizyon yapmayı tercih ettik. Kendi düşüncelerimizi, görüşlerimizi de içine koyarak, üniversitemizin  stratejik vizyon belgesini oluşturduk.  Artık hızlı bir büyüme ve gelişme evresine girmiş olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin, 2016-2019-2023 olmak üzere üç ayrı rakamını sizlerle paylaşacağım. 2016 zaten gerçekleşti. 2019 ve 2023’ü de biz daha önce söylemiştim, öğrenci gelişim projeksiyonunu ortaya koyacağız ki, Burdur’daki hemşerilerimiz, iş adamlarımız, esnaf ve ticaret erbabımız yatırımlarını ve gelişme süreçlerini buna göre şekillendirsinler diye öncelikle ana yaklaşımımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Buradaki vizyonumuz, MAKÜ ürettiği bilgi, gerçekleştirdiği proje ve yetiştirdiği araştırmacı girişimci insan kaynağı ile yerel kalkınmaya odaklanmış, bölge ve ülkesinin gelişimine ışık tutan ve kalkınmasına katkı sağlayan bir üniversite vizyonuyla kendimizi tanımlıyoruz. Burada kast ettiğimiz, vurgu yaptığımız konu ise üniversitenin bilgi üretme kapasitesi ve insan kaynağı yetiştirme ve sahip olmuş olduğu akademik insan kaynağı birikimi ile bölgesine, yerele yani Burdur’a katkı koyması, bizim asıl odaklandığımız nokta budur, biz esas olarak yerel kalkınmaya odaklanıyoruz. Bununla birlikte elbette buradan ürettiğimiz değer ve bilgi, ülkemizin gelişmesine de katkı verecektir, çok geniş anlamda bakacak olursak da evrensel nitelikte de değerler üretmeye çalışacağız.  MAKÜ bu anlamda kendisini bölgesel kalkınma üniversitesi, kent, akademi iletişimi yüksek bir üniversite, tüm bireyleriyle mutlu bir üniversite, girişimci yetiştiren girişimci bir üniversite, meslek edindiren bölümler ve eğitim kurumlarının sahip olduğu bir üniversite,  bölgesel, tarihi ve kültürel değerleri ile kendince bir değer ifade eden bir üniversite olarak tanımlamaya çalıştık. Akademik gelişim hedeflerimizi kısaca aktarayım, öğrenci, akademisyen, idari personel ve Burdur paydaşlarımızın memnuniyetini  en üst seviyelere çıkarmak,  bölüm ve program sayısını artırarak öğrenci sayısını 2019’da 43 bine, 2023 yılında 60 binin üzerine çıkarmak,  fiziksel, teknolojik ve bilimsel olanakları geliştirerek Ar-Ge kapasitesini artırmak, bilimsel yayın ve proje sayısını artırmak, bunlar bir akademik kurumun olmazsa olmazlarıdır.  Mart ayında göreve talip olduğumuzda kendi içimizde yaptığımız bir çalışmamızda, üniversitemize 40 bin öğrenci hedefi koymuştuk. Bu geçen bir yıllık yaptığımız çalışma bizi biraz daha cesaretlendirdi. Yeni fakülteler, yeni bölümler, daha önceden kurulmuş ama faaliyete geçmemiş birçok bölüm var, hızlı bir faaliyet içinde girdik, bu sene eğitim öğretime açılan gerek fakülteler düzeyinde, gerek meslek  yüksekokulları düzeyinde ya da bunların programları düzeyinde bu sene öğrenci sayımızı, yeni bölüm sayımızı arttırdık. Gelecek senemizin de projeksiyonu hazırdır. Şu anda Üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk kez açılmasını planladığımız bölüm ve programlarımız şu anda hazır. Bunların akademik alt yapıları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2017-2018 yılındakiler de az çok belli, masamızda duruyor.  Bu çerçevede 2019’da bizim projeksiyonumuzun üzerinde 40 binin, 43 binin üzerinde bir rakam gösteriyor. 2019 hedefimizi 40 bin rakamına esasında aştığımızı gösteriyor. 2023 yılındaki hedefimizi biraz daha iddialı koyduk.  Yeni fakültelerimizin devreye girmesi, yeni fakültelerimizin yeni bölümlerinin açılmasıyla 2018’den sonra yeni bir büyüme dalgası ile karşılaşacağız” diye konuştu.

Daha sonra karşılıklı soru ve cevaplarla devam eden toplantı, öğle yemeği ve basın mensupları ile toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024