.

Rektör Yardımcımız ve Beraberindeki Heyet Jülich Araştırma Merkezi’nde

29.09.2016

Mesleki eğitim uygulamalarını ve sahip oldukları araştırma imkânlarını görmek amacı ile Almanya’da bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş ACAR, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sibel KARAKELLE,  Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Dursun KÖSE, Rektör Danışmanlarımız Doç. Dr. Hüseyin DALĞAR, Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan YILMAZ, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Murat ALPARSLAN, Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet UYUMAZ ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Serkan ÖKTEM’in bugünkü durağı Avrupa’nın en büyük araştırma merkezlerinden biri olan Jülich Araştırma Merkezi’ydi.

Araştırma Merkezi’nde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş ACAR ve beraberindeki heyeti, Jülich Misafir İlişkilerinden sorumlu Thomas BİERSCHENK, Dr. Svenja KRUS ve Irina TİHAA karşıladı.Heyetimize önce Jülich’in yapısı, işleyişi ve sahip oldukları teknoloji ile alt yapı imkanları hakkında Irina THİAA tarafından bilgiler verildi.

Daha sonra enstitü ziyaretlerine geçildi. Helmholz Nanoelektronik Araştırma Enstitüsü’ne yapılan ilk ziyaret kapsamında 1000 m2 kapalı alana sahip temiz oda ve içerisindeki ileri teknoloji (inovaktif) ARGE çalışmalarının gerçekleştirildiği ekipmanlar hakkında bilgi verildi. Enstitüde yarı iletken malzemeler üzerine nano boyutlar oluşturulan devre tasarımları Dr. Wolfgong ALBRECHT tarafından adım adım tanıtıldı.

Teknik gezi kapsamında ziyaret edilen ikinci enstitü ise Avrupa’nın en hızlı ve en büyük bilgisayarlarını bünyesinde barındıran Süper Bilgisayar Enstitüsüydü. Burada Michael RAMBADT tarafından süper bilgisayar tanıtıldı. Enstitüde sürmekte olan insan beyninin simülasyonu yapılarak, insan beyninin işleyişinin anlaşılmasına yönelik yapılan araştırmalar hakkında bilgiler sunuldu. Yine enstitüde Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların belirlenmesi ve oluşum sebepleri üzerine yapılan simülasyonlar hakkında bilgiler verildi.

Enstitü ziyaretleri kapsamında üçüncü enstitü olarak 2007 Nobel Fizik Ödülü sahibi Prof. Dr. Peter GRÜNBERG Biyoelektronik Enstitüsü ziyaret edildi. Burada Irina TİHAA tarafından beyin hücrelerinde mikron boyutlarında yapılan araştırmalar ile Alzheimer, Parkinson tanısı ve tedavisi üzerine yapılan araştırmalar hakkında bilgiler verildi.

Ziyaret edilen son enstitü ise Enerji ve İklim (TEK-5) Fotovoltaik Enstitüsü oldu. Enstitü Müdürü ve aynı zamanda RWTH (Aachen) elektronik mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Uwe RAU tarafından heyetimiz kapıda karşılandı. Fotovoltaik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uwe RAU tarafından enstitüyü ve enstitüde gerçekleştirilen inovatif ARGE çalışmaları hakkında sunum yapıldı.

Ardından Dr. Jürgen Hüpkens Enstitüsü’nde bulunan araştırma laboratuvarları gezildi. Burada Dr. Jürgen Hüpkens, sanat eseri kalitesinde üretilen ince film üretim sistemlerini, kendi geliştirdikleri katı ve esnek taban malzemeler üzerine üretilmiş fotovoltaik malzemeleri ve özellikleri hakkında bilgiler sundu. Son olarak Uzman Josef KLOMFAS, sanat eseri değerindeki ve başka bir benzeri olmayan Perovskite ve Heteroeklem ince film üretimi yapabilen, üretilen malzemeleri laboratuvar atmosferine çıkarmadan kendi içerisinde istenilen ebatlarda kesebilen ve 4 farklı karakterizasyon sistemi ile ölçümlerini alabilen Cluster Tool sistemini tanıttı ve bu sistemle yapılmakta olan, yakın zamanda yapılacak olan araştırmalar hakkında bilgiler verdi.


Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024