.

Bucak Sağlık Yüksekokulu Kapılarını Açtı

11.10.2016

Bucak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından yapımı üstlenilen Üniversitemiz Bucak Sağlık Yüksekokulu, kapılarını düzenlenen tören ile açtı.

Bucak Sağlık Yüksekokulu açılış töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Üniversitemiz Akademik Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mümin POLAT, Yüksekokulda 180 öğrencinin yer aldığını ve Hemşirelik Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetik Bölümü olmak üzere 4 bölüm olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Mümin POLAT ayrıca, Yüksekokulun güçlü yönleri arasında akademik kadro ile öğrencilere sağlanan staj imkânlarının yer aldığını vurguladı. 

Göreve gelmeden önce Bucak ile ilgili ilk hedefleri arasında Bucak’ta Sağlık Yüksekokulu’nu açmak olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Bugün hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüksekokulumuzun binasının temeli önümüzdeki ay atılacak. Bucak deyince aklımıza eğitim geliyor. Bucak’ın sadece yükseköğretimde değil eğitimin her aşamasına farklı bir bakış açıları var.  Bu bakış açılarını da şuna bağlıyorum, ülkemizin ve toplumumuzun geleceği nitelikli insan gücü ile mümkün. O yüzden bucak halkı da bu bakış açısı ile eğitime yaklaşıyor.  İnsanların değeri dünyanın gelişmişlik düzeyinde yetiştirilen nitelikli insan gücü kalitesi ile ölçülüyor. Yetişmiş insan gücünüz üzerine medeniyet kurabilirsiniz. Eğer bulunduğumuz coğrafyada hakkı, adaleti, hukuku, insanlığı üstün tutacağız diyorsanız bu basit bir söylem üzerinden inşa edilemez. Bunun inşa edileceği yegâne unsur yetişmiş insan kalitesidir. Bu yüzden öğrencilerimizin burada varlığı Bucak için de çok önemli. Üniversite olarak tüm yüksekokullarımıza elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağız. Yapılacak olan Bucak Sağlık Yüksekokulu içerisinde 500 kişilik kapasiteli her türlü sosyal imkânların olacağı bir tesis de yer alacak. Sosyal politikanın en önemli aracı sağlık politikalarıdır. Türkiye sağlık alanında çok ciddi reformlar gerçekleştiriyor. Sağlık yardımcı ekipmanları ve yetiştirilen insan gücü ile sağlık hizmetlerinin kalitesi artıyor. Bizler de Üniversite olarak uygulamalı ve teknik alt yapı imkânları olarak her türlü desteği vermeye hazırız.  Üniversitemiz genç bir üniversite, genç ve heyecanlı bir yönetimi var. Heyecanı olmayan, uykusu kaçmayan, az çalışan yöneticileri sevmiyorum. Bizler sizler için varız. Sizlerin bizlere daha kolay ulaşabilmeniz için bir sistem oluşturuyoruz. Bu sistemle tüm istek ve beklentilerinizi doğrudan bana iletebileceksiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Artık genç beyinler olarak bunları iyi analiz etmek zorundayız. Ülkemizin milli birlik ve geleceğini bizlerin sorumluluğunun sizlerin üzerinde olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Birileri sizlere bir şeyleri değişik biçimde anlatıyorsa lütfen bunları sorgulayın. Bilim zaten sorgulama üzerine gelişir. Şüphe duymanız sizin inanç ve değerlerinizi sarsmaz tam tersi güçlendirir. Sorun, sorgulayın, araştırın ki gerçeğe ulaşabilesiniz. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. 15 Temmuz bir başlangıç değil gelinen bir sürecin sonudur. Ama belki de ülkenin geleceği, milli birlik ve beraberliği için de bir başlangıç olmalı. Hiçbir şey 15 Temmuzdan önceki gibi olmamalı. Herkes kendi adına bir hesap çıkarmalı, bu yapı nasıl bir sosyolojik bir atmosfer üzerine inşa edildi diye sorması gerekiyor. Gençler olarak sizlerin de bunları iyi analiz etmeniz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program gerçekleştirilen kokteyl ile son buldu.

Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda hizmet verecek olan Yüksekokul’un önümüzdeki ay kendi binasının temeli de atılacak.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024