BAKA Toplantısı Üniversitemiz Gelişim Merkezinde Yapıldı

01.12.2016

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Kasım ayı Olağan Yönetim Kurulu toplantısı Üniversitemiz Gelişim Merkezi’nde yapıldı.
Gelişim Merkezi’ndeki toplantıda konuşan BAKA Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir KARALOĞLU daha önce BAKA’dan destek almaya hak kazanan bazı projelerin ilave süre talepleri ile projelerini yürütemeyen bazı kurum ve şirketlerin proje iptal taleplerini görüşeceklerini kaydetti. KARALOĞLU Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Üniversitemiz bünyesinde açılan ‘Hayvan Hastalıkları Tanı Teknolojileri Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi. KARALOĞLU ülkemizdeki en büyük turizm fuarlarından olan EMİTT Turizm fuarına bu sene Antalya şehir markası olarak güçlü bir şekilde katılmak istediklerini vurguladı.
KARALOĞLU; “Antalya’da turizm sektöründe yaptığımız toplantıda turizm fuarında yerin BAKA tarafından kiralanması ama fuar üst yapısının da sektör tarafından yapılması konusunu görüşmüştük. Onu bugün teklif olarak değerli yönetim kurulu üyelerimize sunacağız. Himmet ederlerse EMİTT fuarına katılacağız. Ekim ayı yönetim kurulu toplantısında tartıştığımız özellikle 2016 yılında Turizm sektöründeki yaşanan daralma, özellikle Batı Avrupa’daki, Almanya’daki Türkiye’nin hiç te hak etmediği bir algı ve imaj problemi var. Bu algı ve imaj problemini çözmek için Türkiye turizminin yüzde 50’sinin döndüğü Antalya ve civarında bizim de bir şeyler yapmamız gerekir düşüncesinden yola çıkarak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odamız, Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın ortak işbirliği ile bu proje geliştirildi. Bugün o projeye kaynak aktarımı ile ilgili bir maddemiz var. Ticaret Odamız, ajansımızla birlikte alt yapısını çalışıyorlar. Ocak ayının ikinci haftası itibariyle sektörün sivil toplumu, ticaret ve sanayi odamız, büyükşehir belediyemiz, katılabildiklerimize biz de katılarak Avrupa’yı şehir şehir dolaşarak bize göre yanlış olan algıyı ve imajı düzeltme konusunda bir çalışması yapılacak. Bunun çeşitli sekmenleri olacak. İnşallah 2017 turizm sektörünün 2016’dan daha iyi olmasını ümit ediyoruz. Turizm sektörü sadece Antalya için değil bölge için de, Türkiye için de çok önemli. Bölgedeki diğer sektörler de dolaylı olarak turizm sektörüne bağlı. Ticarette, sanayide, tarımda iyi olabilmesi için turizmi tekrar ayağa kaldırmamız lazım. Bu projeyi önemsiyoruz” dedi.

Vali KARALOĞLU’nun konuşması sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, geçtiğimiz Ekim ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanarak 5 üniversite içerisinde yer alan, Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin geliştirilmesi alanında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenecek pilot üniversite seçilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bu önemli projesiyle ilgili BAKA Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verdi. Rektör KORKMAZ sadece Burdur’a değil Isparta ve Antalya başta olmak üzere bölgemize de katkı sunacak bu projenin kazanılması ve devamında hayata geçirilmesi süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın bilgilendirmesi sonrası basına kapalı olarak devam eden BAKA Yönetim Kurulu Toplantısında, gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlanması sonrası toplantı sona erdi.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024