Matematik Korkusu Yerine Matematik Kokusu

02.12.2016

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen “Öğretmenlik ve Matematik” isimli konferans 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Saat 13.00’te Avşar Han Sinema Salonu’nda yapıldı.

2014 Yılı Fark Yaratan Öğretmeni olarak Burdur ilini temsilen 24 Kasım 2014’te Ankara’ya giden Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Feridun BOZYİĞİT’in konuşmacı olduğu konferansa birçok akademisyen ve öğretmen adayı katıldı.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Burcu DURMAZ yaptığı açılış konuşmasında matematiğin günlük yaşama katkılarından bahsederek konuşmasını “İnsanlığın devamı için matematiksiz bir hayat düşünülemez ”cümlesiyle sonlandırdı.

Ardından Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Feridun BOZYİĞİT  sunumuna geçti. Konuşmasına PISA testinden ülke bazında elde edilen matematik okuryazarlığı başarısına dikkat çekerek başlayan BOZYİĞİT, Türkiye’deki matematik performansının matematik korkusu ile yakından ilişkili olduğunu ve bunun üstesinden gelebilmek için 11 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca tecrübe ettiği  yöntemleri öğrencilerine uygulayarak olumlu sonuçlar aldığını belirtti. Konferansta matematiğin büyüleyici yönünü anlatan  ZİHİN OKUYAN MAKİNE:SAYIBAZ ile salondakileri şaşırtan, oluşturduğu örnek matematik sınıfını örnekleriyle tanıtan BOZYİĞİT, sinema tadında matematik öğretiminden de örnekler sergiledi. Ünlü matematikçilerin hayat hikayelerini derslerde kullanmanın önemine vurgu yapan BOZYİĞİT, önemli matematiksel günleri kutlamanın da öğrenci üzerinde bilimsel farkındalık oluşturduğunu belirtti. Konferansla ilgili olarak Feridun BOZYİĞİT  “Matematik günümüzden  yaklaşık 2500  yıl önce bu topraklarda filizlendi, yeşerdi. Peki ne oldu da matematikten bu kadar soğuduk, korkar olduk Matematik kelimesinin korku ile eş değer görüldüğü bir ortamda başarıyı yakalamak çok zor. Bu korkuyu yok etmenin yollarını, tecrübelerimizi geleceğin öğretmenleriyle paylaştık. Matematik için bir araya gelinmesinden dolayı çok mutluyum.” diye  konuştu.

Konferansın sonunda Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Alattin URAL ve Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Burcu DURMAZ Matematik Öğretmeni Feridun BOZYİĞİT’e ve Okul Müdürü Yusuf GÖZÜAÇIK’a teşekkür belgeleri ve üniversitemiz anmalığını takdim ettiler.

• Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024