.

ŞEN; “Kıyamete Kadar Bu Topraklar Müslüman Kalacak”

16.01.2017

Üniversitemiz, Cihannüma Burdur İl Temsilciliği ve Üniversitemiz İHH Topluluğu tarafından “15 Temmuz Direnişten Dirilişe” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “15 Temmuz” konulu resim sergisi açılışı yapıldı.

Üniversitemiz Konferans ve Sergi salonunda yapılan konferansın konuğu Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Genel Başkanı Mustafa ŞEN oldu. Katılımın yoğun olduğu söyleşiye Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanlarımız Doç. Dr. Hüseyin DALĞAR, Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Burdur İl Emniyet Müdürü Saim AKPINAR,  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM, İl Müftüsü Hıdır BAYRAK, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer BAĞCI, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed AYGÖREN, AK Parti İl Başkanı Süleyman FAKİ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat AKBIYIK, Memur Sen İl Başkanı ve Cihannüma Derneği Burdur Şube Başkanı Murat BULUT ile çok sayıda davetli katıldı.  

Program, İstiklal Marşı ve Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer ÖZATA tarafından okunan Kuran Tilaveti ile başladı. Daha sonra Ömer Faruk BİLGİÇ tarafından hatim duası yapıldı.

Programın açılış konuşmasını Cihannüma Derneği Burdur Şube Başkanı Murat BULUT yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa ŞEN 15 Temmuz Darbe girişimi ve darbe girişiminin sebepleri hakkındaki konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına ilk olarak 15 Temmuz’da şehit olan isimleri tanıtarak başlayan Genel Başkan Mustafa ŞEN, o gecede yaşananları tek tek anlattı. Şehit olan kişilerin yaşadıklarını anlatan ŞEN’İN konuşmasını katılımcılar dikkatle dinlediler. Konuşmasının sonunda 15 Temmuz’u ve Cihannümayı tanımlayan Mustafa ŞEN, “emekliliği unutun ve hesaplarınızı bin yıllık yapın” dedi.

Sicilya’nın 600’lü yıllarla 1400’lü yıllarda Müslüman olarak yaşadığını belirten ŞEN, “Bugün orada bir tane Müslüman kalmadı” dedi ve “Burdur’un garantisi var mı” diye sordu. 15 Temmuz tanımlayan ŞEN, “Bu coğrafya 1000 yıldır Müslümandı. Bitsin dediler ve biz de o gece “hayır bitmeyecek” dedik. Binlerce yıl, kıyamete kadar bu topraklar Müslüman kalacak” dedi.  ŞEN Cihannümayı da aynı şekilde tanımlayarak kuruluş amacını şu sözlerle özetledi, “Bu topraklar kıyamete kadar Müslüman kalsın diyerek kurulmuş” dedi.

“15 Temmuz’u yaşadık, önceden görebilir miydik, keşke görebilseydik. Göremedik. Ama kimin aklına gelebilir ki böyle bir ihanet. Senin ordum dediğin yapının içerisinden bazı insanların F 16’larla seni bombalayacağını, köprüye tankla çıkacağını, meclisi, Cumhurbaşkanlığı külliyesini bombalayacağını nasıl bileceksiniz” diyen ŞEN “ama bir daha Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin kılına dokunmaya cesaret edemezler. Onar bizim ne yapacağımızı biliyorlar. O gece sadece abdestlerimizi alarak yola çıktık. Bütün dünya bilsin ki bir daha böyle bir şeye cesaret ederlerse sadece abdestlerimizi alarak yola çıkmayacağız. Bundan emin olsun herkes ve bir tane vatan haini kalmayıncaya kadar da evimize dönmeyeceğiz. O nöbet bitmeyecek. 15 Temmuz basit bir şey değil, 15 Temmuz Çanakkale kadar, Sakarya kadar, Malazgirt kadar önemlidir. Başarsalardı ertesi gün sınırlarımızda terör örgütleri konuşlandırılmıştı. İşgal edeceklerdi. Arkasından Amerika’nın haritası vardı. Ülke parçalanacaktı” diye konuştu.
Konferansın sonunda ŞEN’E Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve Cihannüma Derneği Burdur Şube  Başkanı Murat BULUT tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024