Talihsiz Kedi Emin Ellerde

18.01.2017

Üniversitemiz sokak hayvanlarına kayıtsız kalmıyor

Duyarlı vatandaş talihsiz kediyi tedavi için üniversitemize getirdi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi hem Burdur’a, hem de bölgeye hizmetini sürdürüyor. Hayvan Hastanesi hem büyük baş hayvanların, hem de küçükbaş hayvanların tedavilerini yapıyor.

Havanın soğuduğu bu günlerde sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmesi oldukça zorlaşıyor. Burada iş duyarlı vatandaşlara düşüyor. Üniversitemiz Veteriner Fakültesi ekip ve tam donanımlı Hayvan Hastanesi ile zor durumda olan sokak hayvanlarına kapılarını açıyor.

Isparta’da ikamet Osman GÜLER sokak hayvanları konusunda duyarlı bir vatandaşımız. Osman GÜLER, yaklaşık bir hafta önce sokakta donmak üzere olan bir kediyi buldu ve kediye sahip çıktı. 3 gün boyunca kedi sesi duyduklarını ve aramalarına rağmen bir türlü bulamadıklarını söyleyen GÜLER, bir gün sabah işe giderken, bahçede bir köşede bulduğu kedinin soğuktan donmak üzere olduğunu, çenesinin ve kuyruğunun yağan kar ve buzlanma nedeniyle yere yapıştığını ve kedinin çenesinde problem olduğunu fark etmiş. Isparta’da veterinere götürdüğünü, tedavisine başlandığını söyleyen GÜLER, “Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sokakta kalmış ve zor günler geçirmiş bu kedimizi tedavi ettirmek amacıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdik. Burada uzman doktorlarımız sayesinde tedavi edilecek. Soğuk hava şartlarında hayvanların dışarıda hayatta kalmaları çok zor. Buradan tüm vatandaşları sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Duyarlı vatandaş Osman GÜLER tarafından Veteriner Fakültemiz hayvan hastanesine getirilen  sokak kedisi burada tedaviye alındı. Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan ŞİRİN, Uzman Dr. Harun ÇINAR, Veteriner Hekimler Betül ŞENSÖZ ve Nuri UYSAL tarafından kontrol edilen ve röntgeni çekilen sokak kedisinin tedavisine başlandı. Yoğun bakım ünitesinde bir süre tedavi görecek olan kedinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan ŞİRİN; “Kedinin ön tetkiklerini yaptık. Röntgenini çektik ve çenesinde ya da başka bir yerinde hiçbir kırığı yok. Yalnız yeme problemi çektiği için güçsüz ve zayıf düşmüş. Bunun için serum tedavisine başladık. Ve bir süre yoğun bakım ünitemizde antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Çenesinde oluşan yarıyı tedavi edeceğiz. Durumu biraz güç, ama kedinin hayata tutunması için bütün tedavilerini uygulayacağız. Soğuk hava şartları nedeniyle sokak hayvanlarının hayata tutunmaları açısından duyarlı vatandaşlarımıza ihtiyaç var. Buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyorum ve Üniversitemiz hayvan hastanesinin her zaman kapıları sonuna kadar açık. Hiçbir ücret talep etmeden sokak hayvanlarımızın tedavisini yapıyoruz. Bu çerçevede bugün buraya bir sokak kedisini getiren duyarlı vatandaşımız Osman GÜLER’e bu davranışından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.