.

Akif\'in Vefakâr Gençliği Fedakâr Ecdadı İçin Yürüdü

17.03.2017

Burdur Valiliği, Üniversitemiz ve Burdur İl Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü nedeniyle Ulu Camii’de 'Şehitlerimiz için Ulu Camii'de Buluşalım' programı çerçevesinde şehitlerimiz için hatim duası okundu. Ardından Şehitlerimizin anısına helva dağıtımı yapıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü kapsamında Üniversitemiz Öğrenci Konseyi tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu istikametinde 'Akif'in Vefakâr Gençliği Fedakâr Ecdadı İçin Yürüyor' isimli yürüyüş gerçekleştirildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak sloganlar eşliğinde Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda son buldu.

'Akif'ten Asım'a Çanakkale Zaferi' İsimli Şiir Yarışması Ödül Töreni ve ‘Bir Destandır Çanakkale' Tiyatral Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen 'Bir Destandır Çanakkale' Tiyatral şiir dinletisi ve Üniversitemiz Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Çanakkale Savaşı' konulu 'Akif'ten Asım'a Çanakkale Zaferi' isimli şiir yarışması düzenlenendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını KÜSAT Akademik Danışmanı Öğr. Göv. Raşit ACAR yaptı. ACAR konuşmasında “Bizler Metehan’ın, Kılıçarslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Yavuz Sultan Selim’in, Seyit Onbaşı’nın, Atatürk’ün, Mehmet Akif Ersoy’un torunlarıyız.  Müslüman Türk milletiyiz. Tek kurşunla düşmana göğüs geren Şehit Ömer Halis Demir’in kardeşiyiz. Rabbim milletimize zeval vermesin. Çanakkale imanın karşısında maddi gücün dize geldiği yerdir. Çanakkale imanın küfre hakkın batıla haklının haksıza karşı zaferin perçinlendiği yerdir. Millet olarak elbette bu günü kutlayacağız. Tarihte böylesi büyük bir hediyeyi minberlerden, mihraplardan anlatmaya devam edeceğiz. Çanakkale ve diğer zaferleri anmakla yetinemeyiz. Bu zaferleri belirli merasimlerle sınırlayamayız. As olan bu başarılardan büyük ibretler çıkarmaktır. Bugün burada sizler bu programı hazırlamak için çalışan KÜSAT ekibime çok teşekkür ediyorum. Çanakkale ruhunu kazanmak adına iyi seyirler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra Üniversitemiz Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Çanakkale Savaşı' konulu 'Akif'ten Asım'a Çanakkale Zaferi' isimli şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.  Yarışmanın sonuçlarını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Himmet BÜKE, yarışmaya 23 eserin katıldığını ve bu eserlerden 3’ünün jüri özel ödülüne 3’ünün de dereceye girdiğini söyledi. 

Yarışmada derece alamayanlara teşekkür etmek adına yarışmaya katılanlara katılım belgeleri öğrenci konseyi üyeleri tarafından verildi. 

Jüri özel ödüllerine layık görülen ‘Mehmet’in Mektubu’ isimli şiiri ile  Ferdi ERSOY, ‘Diriliş’ şiiri ile  Abdurrahman Arıkan, ‘Ecdadın Geçmişi Unutulmaz’ şiiri ile Seyit Hasan Özer’e  hediyelerini İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Onay,  Genel Sekreter Yardımcımız Mesut Türkmen ve Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç tarafından katılım belgesi ve prestij safahat verdi. 

Dereceye girenler 3.lük ödülünü ‘Cepheden Bir Mehmedim’ isimli şiiri ile  Kıymet Karaca kazandı. Karaca’ya ödülünü Öğrenci Konseyi Başkanı Osman Uzunca verdi.  ‘Çanakkale Zaferi’ isimli şiiri ile Selami Bayram 2.lik ödülünü kazandı. Bayram’a ödülünü yarışmanın sponsoru British Town adına Cihan Özdoğan verdi.

Yarışmanın 1.liğini ise ‘Vatana Adanmış Ruhlar’ şiiri ile Mesut Aslan kazandı.  ASLAN ödülünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA’nın elinden aldı, ardından 1. olduğu şiiri okudu. 

Ödül töreninin ardından KÜSAT’ın hazırladığı ‘Bir Destandır Çanakkale’ adlı tiyatral şiir gösteri izlendi.

Şiir dinletisi, dinleyicilerin hep bir ağızdan İstiklal Marşı’mızın bütün kıtalarının okunması ile son buldu.

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024