MAKÜ 11. Bahar Şenliği Başladı
Rektörlük 08.05.2017

Her yıl geleneksel hale gelen ve baharın coşkusunun üniversite öğrencilerince doyasıya yaşandığı MAKÜ Bahar Şenliklerinin 11.si başladı.

Kurdela kesimi ile başlayan şenlikler, Uzman Nurgül MIHLADIZ yönetiminde bu yıl Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışmasında Grup 1.si olan MAKÜ Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, bu yıl 11.si düzenlenen Bahar Şenliklerinin gerek aktiviteler gerekse konserler ile keyifli geçmesi temennisinde bulundu.

Konferans ve Sergi Salonu’nda KYK Öğrencilerinin hazırladığı Ebru Sergisinin açılışının ardından Biniş Giyme ve Akademik Teşvik Ödüllerine geçildi.

Biniş Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan  tören Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki NACAKCI yönetiminde hazırlanan ve yöresel sanatçı Neslihan YILMAZ’ın katılımıyla hazırlanan Türk Halk Müziği dinletisi ile devam etti.

Törende açılış konuşmasını Rektör KORKMAZ yaptı. MAKÜ’nün başlangıçta 204 akademik personele sahip olduğunu belirten Rektör KORKMAZ, bu sayının şu anda 839’a yükseldiğini belirterek üniversitenin akademik gelişim hakkında bilgiler verdi. Profesör sayısında %48’lik bir artış olduğuna vurgu yapan Rektör KORKMAZ, “Rakamlar akademik kadronun yükseldiğini gösteriyor.  Doçent sayımızda %93’lük, Yardımcı Doçentlerde ise %50’lik bir artış söz konusu. Bu sayılar genç akademik kadromuzun artık olgunluğa ulaştığını gösteriyor. Öğrenci sayımız 2015’de 22bin, 2017’de 28 bin 800’e ulaştı. Bu sayının 2019 yılında 43 bin, 2023’de ise 60 bin olmasını hedefliyoruz. Fakülte sayımıza baktığımızda Üniversitemiz kurulduğu yıl olan 2006’da 3 fakülte ile eğitime başlamış, 2015 yılına kadar 6 fakülte ile devam etmiş ve son 2 yılda açılan 5 yeni fakülte ile bu sayı 11 fakülteye ulaşmıştır. Bu yıl kurulması planlanan Spor Bilimleri Fakültesi ile bu sayı  12 olacaktır. Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokulların sayılarında da artışlarımız oldu. Ayrıca Türk Müziği Konservatuarı kuruldu. Kültürel çeşitlilik bakımından da güçlü bir altyapıya sahibiz. Bu açıdan kurulan konservatuar hem ilimize hem de ülkemize katkılar sağlayacak. Gerek altyapı çalışmaları gerekse idari altyapıyı güçlendirme anlamında üniversitemiz çalışmalarına devam ediyor. 24 saat açık bir şekilde hizmet verecek olan Kütüphanemizde bitme aşamasına gelindi. Eğitim Fakültesi yeni binasına taşındı ve İlahiyat Fakültesi’nin yeni binasında sona yaklaşıldı. Üniversitelerin altyapı çalışmalarının dışında asıl görevleri bilgiyi üretmektir. Ürettikleri bilgiyi hayata, topluma ve ülkeye kazandırmak, problemlere çözüm bulabilmektir. Sahip olduğumuz akademik kadromuzun bilgisinin toplum hizmetine yeterli olduğunu düşünüyorum ancak bununla birlikte büyüme ve gelişmemizi sürdüreceğiz. Üniversitemiz hayvancılık alanında desteklenen bir projede öncü durumda. Burdur’un en büyük sektörü olan hayvancılığa üniversite olarak katkı sağlamak bizim gurur kaynağımızdır. Bugün gerçekleşecek biniş giyme töreninin dışında Maliye Bakanlığı’ndan akademik teşvik alan öğretim üyelerimize de teşvik ödülleri verilecek. Bildiğiniz gibi akademik teşvikte performans sistemine geçildi. Şunu gururla söylüyorum, Fen-Edebiyat Fakültemiz ülke genelinde yaptıkları çalışmalarla akademik teşvikte açık ara birinci oldu. Ve elde ettikleri bu açık ara birincilikle biz de üniversite olarak fakültemize pozitif ayrımcılık yapacağız. Diğer fakültelerimizden de aynı performansı bekliyoruz.  Genç ve dinamik bir akademik kadromuz var. Önemli olan kaynaklarımızı bu akademik kadroyla doğru kullanmaktır. Üniversitemizin bahar şenliği ve biniş giyme törenine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından tören, Akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni ile devam etti. Öğretim üyelerine binişleri Rektör Prof.Dr. Adem KORKMAZ tarafından giydirildi. Hediyeler ise fakülte dekanları tarafından verildi.

Tören, Akademik Teşvik ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Akademik teşvikte başarılı olan öğretim üyelerine ödülleri Burdur Valisi Şerif YILMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar BAŞGÜL ve Rektör KORKMAZ tarafından verildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı sadece bilimsel çalışmalar ile değil aynı zamanda sportif başarılarla da dolu bir yıl oldu. Sivas’ta yapılan 90 üniversite ve binden fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşen Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbestte Türkiye Şampiyonu, Erkekler Grekoromende Türkiye 3.sü ve genel klasmanda Türkiye Şampiyonu olan sporcularımıza ve antrenörleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN’e de hediye sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra Antalya’da gerçekleştirilen Muay Thai Şampiyonası’nda Türkiye 1.si olan Zeliha DOĞAN, İlyas İPEK;teknik ekip  Murat AYDOĞAN, Cemalettin AKSOY’a, Türkiye 2.si olan Muay Thai Bayan Takımından Sümeyye BARBAROS, Özlem AKİPA, Zeynep GÜLTEKİN, Şefika SALMAN ve Antrenörleri Doç. Dr. Meriç ERASLAN’a ödülleri Rektör KORKMAZ tarafından verildi. Serbest Güreş Şampiyonasında Üniversite olarak Türkiye Şampiyonu olan MAKÜ Güreş Takımı ve Bireyselde başarı sağlayan Türkiye Şampiyonu Selim KOZAN, Enes USLU, Muhammed Lütfi KÜÇÜKYILDIRIM, Fatih ERDİL, Mustafa SESSİZ, Ali BÖNLEOĞLU, Türkiye 3.sü Emre DEMİRCAN, Mehmet Ali DAYLAK’a ödülleri Rektör KORKMAZ tarafından verildi.

Ödüllerin ardından tören Biniş giyen ve Akademik teşvik alan öğretim üyeleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.