MAKÜ, 2.Yağlı Güreş Şenliği’nde Şampiyon Oldu

17.05.2017

19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Burdur Kemal Solmaz Ortaokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yağlı Güreş Şenliği’ne Milli Takım Güreşçileri aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri damgasını vurdu.

Burdur’un çeşitli ilçeleri ile şehir dışından yaklaşık 50 güreşçinin katıldığı ve Minik1, Minik2, Ayak, Tozkoparan, Orta, Başaltı ve Başpehlivanlık alanlarında yarıştığı şenliklerde Ali BÖNCEOĞLU Başpehlivan olarak şampiyon olurken, ikinciliği Yrd. Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN, üçüncülüğü ise İbrahim ŞEN elde etti.

Şenliklerde güreşerek ikinci olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Güreş Takımı ve Milli Takım Antrenörü BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN, güreş şenliğine Ata sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla katıldıklarını belirterek “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sivas’ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na da katılmış ve orada Türkiye Şampiyonu olmuştu. Şenliğe ayağımızın tozuyla geldik. Burada birçok genç güreşçi bulunuyor. Onlara örnek olmak istedik. Başarılı olabilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini ve sonucunda da burada bulunan MAKÜ öğrencileri gibi dünya şampiyonlukları kazanabileceklerini, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edebileceklerini göstermeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Yağlı Güreş Şenliği sonrası dereceye giren pehlivanlara Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından madalyaları takıldı.