Euromos Antik Kenti’nde Mezuniyet Coşkusu

24.05.2017

Adım Üniversiteleri Arkeoloji Bölümleri 2017 Yılı Ortak Mezuniyet Töreni Euromos Antik Kenti’nde yapıldı

Adım Üniversiteleri Arkeoloji Bölümleri 2017 Yılı Ortak Mezuniyet Töreni, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde Milas İlçesi Euromos Antik Kenti’nde düzenlendi. 20.05.2017 Cumartesi günkü tören Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Rektörleri, Rektör Yardımcıları, Arkeoloji Bölümlerinin öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Birincisinin ardından sırasıyla, Euromos kazı başkanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abuzer KIZIL, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan DİLER, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur HARMANDAR, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet KILINÇARSLAN ve Muğla Valisi Amir ÇİÇEK tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Halk oyunları ve müzik gösterisinin de yer aldığı programda konuşmaların ardından Arkeoloji Bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Arkeoloji Bölümü öğrencilerine mezuniyet belgeleri verildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunları belgelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR ve bölüm öğretim üyelerinin elinden aldıktan sonra; diğer üniversitelerin öğrencileri ile hep birlikte Euromos Antik Kenti’nde keplerini havaya fırlattı ve mezuniyet coşkusunu yaşadılar.