MAKÜ 300 Çocuk ve Genç Yeteneğe Ev Sahipliği Yaptı

02.06.2017

MAKÜ Eğitim Fakültesi ve Gelişim Enstitüsü İşbirliği ile 27-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen VI. Uluslararası Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali bu yıl yine yüzlerce çocuk ve genç yetenek ile yüzlerce aileye ev sahipliği yaptı.

Festivalde, Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere Çin, Irak, Ukrayna, Özbekistan uyruklu çocuk ve genç yetenekler öğretmenleri ile birlikte yıl boyunca hazırladıkları eserleri MAKÜ Kongre ve Sergi Salonunda sanatseverlerin beğenisine sundular ve 4 gün boyunca coşkuyla alkışlandılar.

Festival süresince piyano alanında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güler DEMİROVA GYÖRFFY; koro alanında TRT Ankara Radyosu Çoksesli Koro Sanatçısı Neslihan ALPUĞAN; şan alanında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan YİĞİT tarafından gerçekleştirilen ustalık sınıfları-seminer-workshop oturumları Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ve konser performanslarını sergilemek üzere gelen katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Festival Genel Koordinatörü Doç. Dr. Hatice EKİNCİ, birincisinin 11-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildiği Festivalin en önemli amacının, ‘çocukların ve gençlerin duyuşsal, duygusal, zihinsel ve psikomotor gelişimlerine katkı sağlamak ve onların sahne heyecanını paylaşarak, sadece kişisel gelişimlerine değil sanatsal gelişimlerine de destek olmak’ şeklinde dile getirdi.

Festivale katılan Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ ve Ak Parti Burdur İl Başkanı Süleyman FAKİ “VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali kapsamında çocukların, gençlerin ve onlarının yakınlarının heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını” belirttiler. Ayrıca yüzlerce aileyi Eğitim, Kültür, Sanat ve Bilim şehri Teke Yöresi’nin kalbi Burdur’da ağırlamaktan duydukları sevinci ve gururu da dile getirerek “Bu değerli ortamının gerçekleşmesini sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ olmak üzere, Festival Genel Koordinatörüne, Sanat ve Düzenleme kuruluna teşekkürlerini” sundular.

Sözlerine Yunus Emre’nin “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için
dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim” sözleri ile başlayan Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sibel KARAKELLE ise “Hepimiz 4 gün boyunca gördük ki sevgi, barış, birlik ve hoşgörü ancak sanatın olduğu ortamlarda pekiştiriliyor ve sanatsal etkinliklerle gelecek nesillere daha hızlı aktarılıyor. Gönüllerimizde sadece yetenekleri ile değil daha da önemlisi davranış eğitimi ve sorumluluk bilinci eğitimi ile de adeta taht kuran tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak yürekten kutluyor ve başta Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ olmak üzere bu festivale destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

VI. Uluslararası Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali katılımcılara belgelerinin verilmesi ile son buldu.