MAKÜ, 2017-2018 Akademik Yılında Ailesini Genişletiyor

08.06.2017

MAKÜ, bölgenin ve toplumun ihtiyaçlarını gözeterek açtığı yeni bölüm ve programlarla öğrenci sayısını arttıracak.

Kurulduğu günden bu yana hem sayısal hem niteliksel büyümesini sürdüren MAKÜ, Burdur’a ve bölgesine değer katıyor. Bu kapsamda MAKÜ 2017-2018 Akademik Yıl çerçevesinde (1. ve 2. öğretimlerle beraber) Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Sosyal Hizmet Bölümü, Mühendis-Mimarlık Fakültesi’nde Makine Mühendisliği Bölümünü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı'nda ilk öğrencilerini alacak.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, Ağlasun Meslek Yüksekokulu’nda Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Maliye ve Posta Hizmetleri Programları, Burdur Meslek Yüksekokulu’nda Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Gölhisar Meslek Yüksekokulu’nda Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ile Harita ve Kadastro Programı, Tefenni Meslek Yüksekokulu’nda Bitki Koruma Programı ile İnsan Kaynakları Yönetimi Programı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı, Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nda Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı, Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu’nda ise Turist Rehberliği Programında ilk öğrencilerini alacak.

Bölüm ve programlardan mezun olacak öğrencilerin, eğitimleri sırasında teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimi de alacaklarını ve alanında uzman, kendini yetiştirmiş, kalifiye eleman olarak mezun olacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ yaptığı açıklamada “2016-2017 mezunlarını yeni uğurladığımız bu günlerde 17 yeni bölüm ve bunlara ait 1300 kontenjan ile önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine hazırlanıyor olmanın son derece gurur verici olduğunu belirtmek isterim. Mevcut öğrenci sayımıza eklenecek bu yeni kontenjan ile öğrenci sayımızda artış olacak ve Üniversite olarak binlerce öğrenciye yine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayacağız. Üniversitemizde öğrenim görecek olan öğrencilerin, üst düzeyde eğitim-öğretim sürecinden geçerek toplumsal hayata ve ülke ekonomisine artı değer katmaları temel hedefimizdir.Hızla gelişen ve büyüyen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yeni bölümlerinin tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize, Burdurlulara ve bölgemize yeni ufuklar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024
  • Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024