.

Rektör KORKMAZ Antalya Basını ile Buluştu

17.07.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Adem KORKMAZ Antalya basını ile bir araya geldi. Antalya'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Rektör KORKMAZ tercihlere az bir zaman kala hem MAKÜ’nün tanıtımını yaptı, hem de üniversitedeki son gelişmeleri anlattı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ Antalya basınına ilk olarak bölgenin en büyük spor tesisi olacak spor projesi hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın açıklamalarıyla Kalkınma Bakanlığı'ndan alınan desteğe de değinen Rektör KORKMAZ, hayvancılık şehri Burdur'un böyle bir proje ile hayvancılık konusunda çok daha iyi yerlere geleceğinin altını çizdi. Sektör Meclisi toplantılarını yaptıklarını belirten Rektör KORKMAZ, yetiştiriciler için ve bölgemizin hayvancılığı için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak hayvancılık alanında büyük bir adım attıklarını söyledi.

Kurulduğu günden bu yana her geçen gün akademik ve öğrenci kadrosunu artırdıklarını ifade eden Rektör KORKMAZ, “2006 yılından bu yana 56.000 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. 11 Fakülte, 4 Enstitü, 6 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu ve 1 Konservatuvar ile eğitim öğretime devam eden üniversitemiz, projelerine bir yenisini daha ekledi. Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesiyle birlikte Burdur yeni bir üne daha kavuşacak ve sporun ve sporcu eğitiminin de baş şehri haline gelecek” dedi.

“Bölgenin en büyük spor kompleksini İstiklal Yerleşkesinde hayata geçirecek olan MAKÜ, Burdur’a büyük bir ivme kazandıracak” diyen Rektör KORKMAZ,  Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesini Antalya basınına tanıttı.

MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) tarafından hazırlanan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezinin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından toplantı, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın açılış konuşmasını yapması ile devam etti.

Yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir üzerinde çalıştıkları spor projesinde imza aşamasına gelinmesinden duydukları mutluluğu ve gururu dile getiren Rektör KORKMAZ, “MAKÜ, 11 yaşında genç bir üniversite ve bu nedenle çok hızla çalışmalar yapmak ve kendinden önce kurulmuş üniversitelerle yarışır düzeye gelmek zorunda. Bizler hem ailelerince bizlere emanet edilen öğrencilere nitelikli ve kaliteli eğitim ve öğretim vermek hem de şehrin gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi, göreve gelmeden önce yapılacaklar listemizde yer alıyordu. Üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve bugün imza aşamasına geldik. Üniversitelerin misyonlarından en önemlisi de içinde bulundukları şehre katkı sağlamaktır. Bulunduğumuz ekosisteme ne kadar değer katarsak bizler de üniversite olarak o kadar büyürüz, gelişiriz. Yapılacak merkez, bölge ve sporcusuna katkı verecek bir proje olmasının yanı sıra spor turizminin gelişmesine de destek olacak. Farklı ülke ve şehirlere kamp çalışmaları için giden spor kulüpleri, merkezimizle şehrimizde, üniversitemizde olacak ve hem açık hem de kapalı alanlarda antrenman yapabilecekler. Projemize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Rektör KORKMAZ, 5 yeni fakülte açtıklarını ve Diş Hekimliği fakültesi için çalışmaların da hızla sürdüğünü belirterek 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde yeni açılan 42 bölüm/program ilk defa öğrenci alınacağını ve toplamda 10 binin üzerinde yeni öğrenci geleceğini vurguladı. 

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024