.

Rektör KORKMAZ’dan Tiran Çıkarması

01.08.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi heyeti Arnavutluk’un başkentinde bulunan Tiran Üniversitesi ile akademik işbirliği imzalamak üzere bir araya geldi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ ile Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mynyr KONİ yapılan görüşmede iki üniversite arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda çok önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Rektör KONİ, Tiran Üniversitesi’nin 30 bin öğrencisi, iktisat, hukuk, tarih ve filoloji, fen bilimleri ile yabancı diller fakülteleri ve 4 enstitüsü ile balkan coğrafyasında önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Rektör KONİ ayrıca, Tiran Üniversitesi’nin Avrupa’da bulunan birçok üniversite ile akademik işbirliğinde olduğunu da ifade etti.

Rektör KORKMAZ da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile ilgili bilgileri aktardı. İkincisi yapılması düşünülen Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu ile Bilim ve Sanat Ödülleri töreninin Tiran’da yapılmasını düşündüklerini belirtti. Birçok üniversite ile de ikili antlaşmalarının olduğu ifade eden Rektör KORKMAZ, Balkan coğrafyasında Tiran Üniversitesi gibi güçlü bir akademik altyapıya sahip bir üniversite ile yapılan bu protokolün kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Tiran Üniversitesinden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Valentina DUKA ve Prof. Dr. Prof. Dr. Shezai Rokaj; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Mustafa KILINÇ ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE’nin de hazır bulunduğu törende işbirliği anlaşması imzalandı. Tören sonunda karşılıklı olarak anmalık takdimi yapıldı ve anlaşmadan duydukları memnuniyetler dile getirildi.

MAKÜ ile Tiran Üniversitesi arasında imzalan anlaşma ise akademik ve idari personel değişimi, akademik yayın ve diğer akademik bilgi paylaşımı, öğrenci değişimi, birimler arası akademik araştırma çalışmalarına olanak sağlanması, akademik programları katılım, öğrencilere kısa süreli eğitim imkânı sağlanması gibi konuları içeriyor.

Rektör KORKMAZ’dan Tiran Büyükelçisi BAYRAKTAR’a ve ALSAR Vakfı Başkanı GURRA’ya Ziyaret

MAKÜ heyeti görüşme ve imza töreninin ardından Tiran Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Hidayet BAYRAKTAR ile görüştü. Rektör KORKMAZ, Tiran Üniversitesi ile ilgili yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler aktardı ve yurtdışında üniversite ile ilgili çalışmalarla ilgili olarak büyükelçiliklerimize bilgi verildiğini ve kendilerinin bu konudaki yardımlarının çok önemli olduğunu ifade etti. Büyükelçi BAYRAKTAR ise, yapılacak çalışmalarda büyükelçilik olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Görüşme sonunda Rektör KORKMAZ MAKÜ anmalığını takdim etti.

MAKÜ heyeti daha sonra Arnavutluk’ta insani, kültürel ve eğitim faaliyetlerini fedakarca yürüten ALSAR Vakfını ziyaret etti. Vakıf Başkanı Mehdi GURRA ile yapılan görüşmede ALSAR Vakfı’nın yapılması düşünülen sempozyum için verebileceği katkılar üzerinde duruldu. Rektör KORKMAZ, vakfın ve onun başkanı GURRA’nın çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti. Ayrıca misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Mehdi GURRA, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak sempozyuma destek vereceklerini, Arnavutluk’ta Mehmet Akif’in pek tanınmadığını ve etkinliğin bu tanıtıma büyük katkı sağlayacağını belirtti. Adını Mehmet Akif’ten alan bir üniversite ile işbirliği yapmanın kendilerine ayrı bir onur ve gurur verdiğini ifade etti. Ziyaret sonunda GURRA, Rektör KOKMAZ’a günün anısına hediyelerini takdim etti.

Tiran programının ardından Kosova’ya geçen MAKÜ heyeti tarihi İpek şehri Müftüsü Musli  ARİFAJ’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Müftü ARİFAJ Rektör KORKMAZ’ın ziyaretinden mutlu olduklarını ve bu ziyaretin kendilerine ayrı bir güç verdiğini ifade etti. Görüşme sonrası ALSAR Vakfı başkanı Mehdi GURRA ve Müftü ARİFAJ’ın eşlik ettiği İstog kasabası Suşitsa köyü ziyaret programında Mehmet Akif Ersoy’un babası Tahir efendinin görev yaptığı camii ve adına yapılan ilkokul ziyaret edilerek, Mehmet Akif’in akrabaları ile görüşmeler yapıldı.


Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024