.

MAKÜ Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışını Gerçekleştirdi

12.09.2017

11 yıl önce eğitim hayatına başlayan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılına merhaba dedi. Yeni Eğitim Öğretim yılı açılışı Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın Rektörlük önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Rektör KORKMAZ; “2017-2018 eğitim öğretim yılımızı hep beraber açmış buluyoruz. Yeni eğitim öğretim yılımızın bütün camiamıza, bütün akademik birimlerimize, idari birimlerimize, tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kurban bayramını da kutlayan Rektör KORKMAZ; “Milletçe geleceğe daha güçlü bakacağımız, daha güçleneceğimiz günlerin başlangıcını yapmış oluyoruz. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak bütün çabamız hep birlikte, sizlerle beraber ülkemizin çok daha güçlü olması, güçlenmesi, bulunduğu coğrafyada varlığını koruyabilmesi bakımından çok çalışmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

11 fakülte, 13 Meslek Yüksekokulu, 6 yüksekokul ve 4 enstitü ile şu anda orta ölçekli bir üniversite noktasına gelindiğini, ama bunun yeterli olmadığına değinen Rektör KORKMAZ; “Biz bir anlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu topraklarda, bu cumhuriyette Mehmet Akif'in ruhuyla güçlenen, filizlenen bir misyonu da temsil ediyoruz. Yani özgürlük ve var olma misyonu da başka bir değerimiz. Ülkemizdeki her kurumumuz bu anlamda bu değer ve bilinç sahibidir. Mehmet Akif Ersoy’un İsmini taşıyan bir üniversite mensupları olarak da elbette bizim farklı bir heyecan yaşamamız gerekiyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren “bir üniversite nedir” sorusuna cevap bulmaya çalışıyoruz. Hep beraber bunun için de bir yön bir yol bulmaya gayret ediyoruz. Öncelikle bir üniversitede akademik bilgi üretilmesi esastır, yani bilginin günümüzde üretileceği yegane kurumlar üniversitelerdir. Misyon itibariyle, ontolojik yapı itibariyle esas bilginin üretileceği günümüzün çağdaş yapıları üniversitelerdir. Diğer taraftan içinde bulunduğumuz coğrafyada yani Ortadoğu coğrafyasında özgür ve bütün kalabilmenin yolu da güçlü olmaktan geçiyor” dedi.

“Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin her bir birimi, her bir bireyi, her bir kişisi, her bir personeli bu üniversitenin mensubu olmaktan öncelikle mutluluk duymalı” diyen Rektör KORKMAZ, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ülkenin her meselesine çözüm üretmeye çabalayan bir üniversite olması gerektiğini ve bunun için de daha çok çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'de 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içerisinde Bölgesel Kalkınma Odaklı olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin  pilot üniversite seçilmesi ile birlikte çok sayıda akademisyenin bu projeye gönüllü katkı vermek için gayret gösterdiğini, sektör ile birlikte yapılan işbirliği projelerinden oluşan hayvancılık projesinin Türkiye'deki en güzel projelerden birisi olarak ifade edildiğini söyledi.

MESLEK YÜKSEKOKULLARI YENİDEN YAPILANIYOR

Geçen yıl başlatılan yeniden yapılanma çerçevesinde meslek yüksekokullarının da yeniden yapılandırıldığını söyleyen KORKMAZ; “Yeşilova Meslek Yüksekokulumuz artık turizm merkezi haline gelecek. Çavdır, sosyal hizmetler merkezi haline gelecek. Bütün Meslek Yüksekokullarımızdan yeniden yapılanma çerçevesinde içsel yapılanmayı güçlendireceğiz” dedi.

SPOR KOMPLEKSİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin spora verdiği önemi de vurgulayan KORKMAZ; “Üniversitemizin spor programlarını ilk göreve geldiğimizde ifade etmiştik. Spor sağlık ve turizm birimlerimizi yeniden yapılandıracağız demiştik. Bu proje ile ilgili önemli bir çalışmamız var. Bu projenin ihalesini yaptık. Spor Bilimleri Fakültesinin olduğu bir Spor Kompleksi ile 100 odası olan üst düzey standartlara sahip bir sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi adını verdiğimiz bir konaklama merkezine de sahip olacak. Bu bize bizim üniversitemize büyük katkı sağlayacak. Artık akademik birimler bilimsel bir kongre yaptıklarında yer aramaktan kurtulacaklar. Burası belki bölgesel anlamda da bir cazibe merkezi haline gelecek. Türkiye'de ilk defa bir üniversite olarak spor meselesine ve sporcu eğitimi meselesine bir çerçeve içerisinde yaklaşıyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi kendi aralarında bir araya gelerek onlar da kendi içsel yapılanmaların masaya koyacaklar. Sizlerin de desteğiyle ciddi anlamda üniversitemizin hem ülkesine. hem bölgesine. hem de şehrine katkı verecek bir misyona hep beraber ilerliyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZE YAPACAĞIMIZ KATKI, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPACAĞIMIZ KATKIDIR

“Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin misyonunu soyut kavramlardan çıkarıp, Akif'in Asım'ın Nesli olarak somutlaştırmamız gerekiyor diyen” Rektör KORKMAZ;  “Mehmet Akif'in ismini taşımak güzel bir şey. Bu güzel ülkede sloganik ya da soyut sembolik ifadelerin içini açıp, bunu somut performans proje ve sonuçlarla ortaya koymamız gerekiyor. Bizim milli değerlerimiz, milli sembollerimiz çok çok önemli. Bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın okunması, sınırlarımız içerisinde özgürce yaşamamız çok güzel. Ama bunları kalıcı hale getirmek için en başta üniversitemizin, akademik camiamızın çok çalışması lazım. Bu enerjiyle bu heyecanı hep beraber taşıdığınıza inanıyorum.  Bu heyecanla öğrencilerimize yaklaşmamız gerekiyor. Bizim geleceğimiz şu anda sizlerin ellerinde. Bugün üniversitemizdeki öğrenci sayımız 34 binlere yaklaştı. Bu ülkenin geleceği ve bu ülkeyi kurtaracak olan bu çocuklar. Onun için öğrencilerimize lütfen not verirken, değerlendirirken, ders verirken mekanik bir öğrenci-hoca irtibatı taşımayın. Her çocuğun esasında kendi çocuğumuz olduğunu düşünerek hareket edelim. İnsani unsurları lütfen devreden çıkarmayalım. Yani herhangi bir hocamızın ona insani değerlerin dışında davranması o çocuğun ömür boyu belki de farklı davranışlar geliştirmesine sebep olacak. Onun içindir ki, öğrencilerimizin performansını yükseltmek ve üst noktalara taşımak için elimizden gelen her türlü ciddi disiplin ile onlarla kuracağımız duygusal bağı ve iletişim kanallarını her zaman açık tutmamız lazım. Onlar bu ülkenin geleceğidir. Sadece bilgi vermek değil, vicdan ve aydınlık temellerle onlarla olan iletişiminizi sürdürmemiz lazım. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak, hocalarımızın tamamının okuldaki öğrencilerle doğrudan ilişki kuracağı bir modeli inşa edeceğiz. Yani öğrenci geldiği zaman mutlaka kendisine rehberlik edecek, yol gösterecek bir hocası olacak. Bilgi artık her yerden öğreniliyor. Güçlü bir gelecek için hep beraber omuz omuza bütün hocalarımızla beraber geleceğimize yapacağımız katkı, ülkemizin geleceğine yapacağımız katkıdır. Bu düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılımızın, akademik yılımızın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından akademik yıl açılışı verilen kokteyl ile son buldu.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024