PDR Öğrencilerinden Köy Okulunda İlköğretim Haftası Etkinliği

21.09.2017

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı açılması ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de etkinliklerine başladı. Okulların açıldığı hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanırken, Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Dersi Kapsamında Büğdüz Ömer Naci Bozkurt İlkokulu’nda İlköğretim Haftası kutlama etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Perihan ÜNİVAR, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali ÇAKIR, PDR Bölüm Temsilcisi Osman UZUNCA, Üniversitemiz öğrencileri, Okul İdarecileri, Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Büğdüz Ömer Naci Bozkurt İlkokulu Müdürü Mustafa AYDIN, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 300 öğrenci ile eğitim öğretime devam ettiklerini, taşımalı eğitim verilen okulda farklı köylerden de öğrencilerinin olduğunu söyledi. Her insanın bir değer olduğu inancı ile öğrencilerinin yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Müdür AYDIN, 2017-2018 Eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Okul Müdürü Mustafa AYDIN’dan sonra konuşma yapan PDR Bölüm Temsilcisi Osman UZUNCA, Topluma Hizmet Dersi kapsamında geleceğin nesilleri ve genç öğretmenler ile bir araya gelebilmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve geleceğin nesillerini en iyi şekilde yetiştirmek için topluluk olarak bu etkinlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM da bir konuşma yaptı. Bütün öğretmen ve öğrencilerin ilköğretim haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan BAYRAM, “Yaklaşık 2 yıldır Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. Üniversitemizdeki son bilgileri, son eğitim metotlarını okullarımıza taşımaya çalışıyoruz. Üniversitemizin öğrencileri içerisinde okullarımızda çok sıkı bir çalışma yapan öğrenci gruplarımızı ve grupların başındaki temsilcileri de ayrıca tebrik ediyorum. İlköğretim Haftası dolayısı ile bu etkinlikte görev alan bu imkanı bizlere sunan Eğitim Fakültesi’ne, çalışan arkadaşlara hepsine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Son olarak konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE; “Uzun bir tatilden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılına yeni umutlarla beraber merhaba derken, okula yeni başlayan çocuklarımızın coşkusu ve heyecanını hepimiz gördük, yaşadık. Bilgi toplumunda yükselen temel değerlerin en önemlilerinin öğrenmenin sürekliliği, ekip ruhu ve müşterek yönetim olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bulunduğumuz coğrafyada da bunun önemini her an yaşamaktayız” dedi.

“İlimizdeki 268 okulda, 3 bin 800 öğretmen ile 43 bin 690 öğrencimizi en güzel biçimde geleceğe hazırlamaya hep beraber çalışıyoruz” diyen KARAKELLE, yegane amaçlarının milli değerlerini tanıyan ve bu değerleri bulundukları ortamlara taşıyan, bireysel farklılıkları dikkate alan, araştırma, sorgulama becerileri gelişmiş, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, başkalarının haklarına saygılı, vatanının Milli birlik ve beraberliğine sahip çıkan, sorumluluk bilinci yüksek, iyi insanlar, iyi vatandaşlar yetiştirmek olduğunu vurguladı.

“Çalışınız ve başarınız” diye nasihatte bulunan KARAKELLE, “Sizler okullarınızda birlikte olmayı, dayanışmayı öğreniyor, hoşgörüyü, saygıyı sevgiyi paylaşıyor, bilgi dağarcığınızı zenginleştiriyorsunuz. Kendinizi iyi yetiştirmeniz bir vatan borcu. Unutmayınız ki, bu mücadele sırasında bütün öğretmenleriniz olarak  herkes yanınızda olacak. Bu uğurda ne gerekirse elimizden geleni yapmak için büyük bir gayret göstereceğiz. Bütün bunlara karşılık sadece sizden isteğimiz çalışmanızdır. Çalışınız ve başarınız” diyerek yeni eğitim öğretim yılının başarılı olmasını diledi.”

Konuşmaların ardından öğrenciler ile birlikte çeşitli oyunlar oynandı. Oyunlarda ilk 3’e giren öğrencilere de madalya takdim edildi.

Ayrıca etkinlik sonunda okul öğrencilerine kalem seti, Safahat ve Genç Safahat kitapları hediye edildi.