“EAIE 2017 Sevilla” Fuarı’nda MAKÜ Rüzgarı

27.09.2017

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği ( European Association for International Education) tarafından İspanya’nın Sevilla şehrinde bu yıl 29’uncusu düzenlenen konferans ve fuar etkinliğine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de katıldı.

MAKÜ’yü temsilen Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün katıldığı fuar, Avrupa’nın en prestijli ve yüksek katılımlı eğitim fuarlarından biri olarak kabul ediliyor.

Bu yıl 95 ülkeden yaklaşık 6 bin Üniversite temsilcisi tarafından ziyaret edilen EAIE fuarında, Rektör Danışmanı Yrd. Doç.Dr. Mustafa KILINÇ ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE ile birlikte MAKÜ standını ve fuarı ziyaret eden Prof. Dr. Adem KORMAZ, fuara katılan Üniversite temsilcileri ile görüşerek akademik işbirliği protokolleri ve Erasmus ve Mevlana Değişim Programları kapsamında anlaşmalar imzalanması için görüşmeler de yaptılar.

Bu bağlamda, Rusya’da bulunan “Rudn University” adlı yükseköğretim kurumu, Romanya’da bulunan “University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest”  ve  “Politehnica University of Timisora” adlı yükseköğretim kurumları ile İspanya’da bulunan “University of Cordoba” adlı yükseköğretim kurumu ile başta Veteriner Hekimliği olmak üzere birçok ortak  alanda akademik işbirliği imzalanması konusunda ön anlaşma sağlandı.

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018
  • Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları Özel Yetenek Sınavlarına Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine; | 09.08.2018