MAKÜ’ye Arnavutluk’tan 3 YÖK Burslu Öğrenci

28.09.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte uluslararası öğrencilere de kucak açıyor.

Arnavutluk’taki öğrencilerin lisans ve doktora eğitimleri için Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Türkiye’de burslu olarak üç üniversite belirlenmişti. Bu üç üniversiteden biri olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Arnavutluk’tan iki lisans ve bir doktora öğrencisi eğitimlerine başladı.

Öğrenciler bir yıllık Türkçe hazırlık eğitimlerinin ardından eğitimlerine devam edip, MAKÜ mezunu olacaklar. MAKÜ öğrencisi olarak eğitimlerine başlayan üç öğrenci Rektör KORKMAZ’ı makamında ziyaret ettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE ve Uzman Hazal Elif TAŞÇI’nın da hazır bulunduğu ziyarette, öğrenciler kardeş bir ülkede bulunmaktan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rektör KORKMAZ da kardeş ülke Arnavutluk’un MAKÜ için ayrı bir öneminin olduğunu söyleyerek; “Adını gururla taşıdığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un memleketinden öğrencilerin bizim üniversitemizde eğitim görmesinden son derece mutluyum. Üniversite olarak her türlü desteğe hazırız. Eğitimlerini güzel ve etkili bir biçimde üniversitemizde tamamladıktan sonra ülkelerine daha faydalı birer birey olarak dönecekler. Türkiye’de Arnavutluk’tan YÖK burslusu olarak öğrenci gönderilen üç üniversite arasında bulunmak bizlere gurur vermiştir. Önümüzdeki yıllarda daha çok öğrenciyi MAKÜ ailesine dahil etmeyi istiyoruz” dedi.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018
  • Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları Özel Yetenek Sınavlarına Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine; | 09.08.2018