Erasmus Hareketliliğinde MAKÜ İlk Sıralarda Yer Aldı

09.10.2017

Ulusal Ajans’ın açıkladığı rapora göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus+ öğrenim hareketliliği, Öğrenci staj hareketliliği ve personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sıraları kaptı.

Ulusal Ajans temsilcisinin açıkladığı verilere göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliğinde 48 devlet ve 33 vakıf üniversitesi arasında ilk 3’te yer aldı. Ulusal Ajans’ın resmi internet sitesinde de duyurduğu sayısal verilerde, 24 aylık periyotlara göre yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci öğrenim hareketliğinde 120 öğrenciyle Karabük Üniversitesi birinci sırada yer alırken, 109 öğrenciyle İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci, 77 öğrenciyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de üçüncü oldu. Öğrenci staj hareketliliğinde birinci sırada yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi personel ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde de birinci sırada yer aldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliğinde ilk sıralarda olduğumuz için mutluyuz. O günden bugüne kurulan 80’den fazla üniversite var bunların içinde iyi bir yerde olmak, mutluluk ve gurur verici. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklaması ile de 2006 yılından sonra kurulan 40 üniversite arasında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışmaları kapsamında Üniversitemiz "Hayvancılık" alanında pilot yükseköğretim kurumu olarak seçilmişti. Bu proje alanında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Uluslararasılaşma anlamında Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim konularında pek çok ülkedeki üniversiteyle iş birliği protokolleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede Arnavutluk’taki öğrencilerin lisans ve doktora eğitimleri için Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Türkiye’de burslu olarak üç üniversite belirlenmişti. Bu üç üniversiteden biri olan üniversitemizde Arnavutluk’tan iki lisans ve bir doktora öğrencisi eğitimlerine başladı. Üniversite olarak Mehmet Akif’in memleketi Balkanlara ayrı bir önem veriyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018
  • Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları Özel Yetenek Sınavlarına Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine; | 09.08.2018