MAKÜ Senato Toplantısı Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nda Gerçekleştirildi

11.10.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senato Toplantısı, kentine yönelen üniversite misyonu doğrultusunda Altınyayla (Dirmil) ilçesinde yer alan MAKÜ Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ başkanlığında toplanan Senato’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet SERTTAŞ ve Senato Üyeleri katıldı.

Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu’nun açılma süreci üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Meslek Yüksekokulumuzda eğitim öğretim sürecinde iki yılı geride bırakıyoruz. Bir şeye çok emek harcarsanız o sizler için kıymetlenir, önem kazanır. Bizler için de burası çok önemli. Altınyayla’da hem yerel yönetim hem de halkın desteğiyle okulumuzun açılış sürecinde emek harcadık, süreçte herkes çaba sarf etti. Şu anda okulumuzda 2 programımız var ve üçüncüsünü de açacağız. Artık neredeyse her ilde birden fazla üniversite var ve üniversiteler olarak tercih edilebilirlik noktasında ön görülü olmak zorundayız. Bizler açacağımız program ve bölümleri tercih edilebilirliğine göre açmayı düşündük, o doğrultuda çalıştık. Bu yılki sınav sonuçlarına göre yaptığımız öngörü sonucunda açtığımız program ve bölümlerde 100 doluluk oranına ulaşarak başarı sağladık. Tercihlerde böylesi doluluk bir başarıdır ve doğru yolda gittiğimizin göstergesidir. Altınyayla’mız Burdur’un gerek sosyolojik ve kültürel açıdan gerekse Türk enstrümantali açısından kendine özgü müziği ve folkloru olan Türkiye’deki nadir ilçelerden biridir. Burdur’un uc beyliği diyebileceğimiz Altınyayla’da gelen davetler üzerine senato toplantımızı burada yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet SERTTAŞ’ın hoş geldin konuşması yapmasının ardından senato gündemine geçildi.

Toplantının ardından Başkan SERTTAŞ’ın evsahipliğinde öğle yemeği yendi. Yemekte ilçeye özgü enstrümanlarla yöresel müzikler çalındı. Yemeğin ardından Altınyayla Meydanında bulunan Köy Kahvehanesi’nde çay içilmesinin ardından senato üyeleri ilçeden ayrıldı.

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018
  • Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları Özel Yetenek Sınavlarına Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine; | 09.08.2018