Şehir-Yerleşke Ulaşımı ve Yerleşke İçi Ulaşım Konulu Toplantı Yapıldı

26.10.2017

Ulaşım Plancısı Erhan ÖNCÜ’nün katılımlarıyla, şehir-yerleşke ulaşımı ve yerleşke içi ulaşım ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Senato odasında gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Yüksek Mimar Ali Nihat GÜNDÜZALP, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet ILGAR KIRZIOĞLU, İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Altan YILMAZ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa PIRTIK ve İnşaat Mühendisi Halil SOYLU katıldı.

Toplantıda yerleşke içi ulaşım yolları ve yerleşke-şehir bağlantı yolları ile ilgili fikir alışverişinde bulunulurken, uygulanması planlanan çalışmalarla ilgili görüşler dile getirildi.

Ayrıca yerleşke içi ulaşım ağında önemli bir yere sahip olan yaya ulaşımı, bisiklet ve elektrikli bisiklet yolları, yerleşke içi ring yolları ile 2.etap yerleşke olarak nitelendirilen Mühendislik-Mimarlık Fakültesi yeni binası bölgesinde kurulması düşünülen toplama merkezinin yeri ile ilgili görüşler dile getirildi.

Toplantıda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin gelişimine paralel olarak Yerleşke-şehir bağlantı yollarında MAKÜ öğrencilerinin güvenilir bir şekilde merkezden yerleşkeye ve yerleşkeden merkeze ulaşımlarının sağlanması için gerekli tedbirlerin neler olabileceği konusu irdelendi.

• 2018 Yılı Yaz Okulu Başvuru Duyurusu | 30.05.2018
  • 7143 Sayılı Öğrenci Af Kanununa İlişkin Duyuru | 01.06.2018