Teknik Bilimler MYO İç Mekan Tasarımı Programından Teknik Geziler

15.11.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı Programı öğrencileri 9-10 Kasım 2017 tarihlerinde Öğr. Gör. Tuncer DALGAR ve Öğr. Gör. Betül Halime UZUNAY rehberliğinde İstanbul’da bir takım fuar ve etkinliklere katıldılar.

İlk olarak, CNR Expo Fuar merkezindeki, mobilya alanında her türlü ihtiyaca yanıt verecek ürünlerin sergilendiği ve bu alanlarda da Türkiye’nin önde gelen firmalarının yer aldığı Furniture İstanbul 2017 fuarına katıldılar. Finlandiya, İtalya, İspanya, Hollanda ve Fransa’dan gelen dünyaca ünlü tasarımcıların katıldığı Design Stories (Tasarım hikayeleri) seminerlerini, genç tasarımcı adayları ilgi ile izlediler. Öğrenciler  fuarda firmaların stantlarını ziyaret edip sektörün son trendlerini gözlemleyerek firmalar ve ürünler hakkında firma yetkililerinden faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar.

Gezinin ikinci gününde ise öğrenciler T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl ikincisi düzenlenen Desing Week (Tasarım Haftası) 2017’ye katıldılar. Endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı ve mimari gibi birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin panel ve konferanslarının yanı sıra tasarımcıların, yerli ve yabancı tasarım ofislerinin, sanatçıların, üniversitelerin, tasarım okullarının, tasarım platformlarının sergileri ve Türkiye Tasarım Haftası'na özel hazırlanmış enstalasyonları görme fırsatı buldular.

Gezinin son ayağında ise 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde Dolmabahçe Sarayında anan öğrenciler, Dolmabahçe Sarayı Restorasyonu hakkında TBMM Milli Saraylar Restorasyon Uzmanlarından bilgi aldı.