MAKÜ’de “Yaralı Taşıma Teknikleri” Uygulamalı Seminerle Gösterildi

20.11.2017

MAKÜ Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Bölümü tarafından geçtiğimiz günlerde “Yaralı Taşıma Teknikleri” adlı uygulamalı seminer düzenlendi.

Konuşmacı olarak İlk Yardım Eğitmeni Dr. Ömer Faruk KARAAĞAÇ’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner DÖNMEZ, Burdur Sağlık Hizmetleri MYO’nun kuruluşundan günümüze kadar olan hızlı gelişimi hakkında kısa bilgiler aktardıktan sonra, uygulamalı eğitimlere verdikleri önemden bahsederek tüm katılımcı öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Dr. KARAĞAÇ, birinci oturumda ülkemizde ve dünyada yaralı taşıma prensiplerinde yapılan yanlış uygulamaları anlattı ve takip edilmesi gereken doğru ve güncel metotları örnekler ile anlattı.  Seminerin ikinci oturumunda ise gönüllü öğrencilere öğrenilen bilgiler üzerinden uygulama faaliyetleri yaptırıldı. Dört buçuk saat süren seminerin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlamaya geçti.

Seminer’in sona ermesinin ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner DÖNMEZ ile İlk ve Acil Yardım Bölüm Bşk. Yrd. Doç. Dr. Selcan KUŞ, konuşmacı Dr. Ömer Faruk KARAAĞAÇ’a anmalık taktim etti.

Dr. KARAAĞAÇ, farklı birimlerden seminere katılarak, seminer sonuna kadar büyük bir ilgi ile sunumları takip eden MAKÜ personel ve öğrencilerine teşekkür etti. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gibi dinamik bir üniversite tarafından misafir edildiği için duyduğu memnuniyeti iletti.