Sağlık Bilimleri Fakültesi Tarafından Üreme Sağlığı Konferansı Düzenlendi

01.12.2017

MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Cinsel Sağlık ve Doğum Kontrol Yöntemleri konulu konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak Burdur Devlet Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. İhsan KARA’nın davetli olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem GÜN, “İnsan yaşamının en dinamik evresi olarak bilinen gençlik dönemi, aynı zamanda davranış değişikliğinin en hızlı, sağlık ve sosyal risklerin de en yoğun olduğu bir dönem olarak kabul edilmektedir. Adolesanın davranışlarında yaşanan değişimlerde, çok sayıda sağlık sorunun ve sosyal sorunun ortaya çıktığı ve bunların yetişkin döneme aktarıldığı bilinmektedir. Bu nedenle bugün bu salonda üreme sağlığı konulu konferansa katılım gösteren gençlere yani öğrencilerimize özel teşekkür ediyorum” sözleri ile konferans konusunun önemine dikkat çekti.

KARA, iki oturumdan oluşan konuşmasının ilk oturumunda üreme sağlığı konusunda adölesan dönemden, hayatın son evresine kadar normal ve anormal seyreden süreçler, karşılaşılan sorunlar ve ayrıca gebelikten korunma yöntemleri hakkında genel bilgiler verdi ve anlatımını vakalar üzerinden örneklendirdi. Konferansın ikinci oturumunda ise KARA, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Böylesine önem arz eden bir konuda gençler ile bir araya gelerek bilgilerini aktarabildiği için duyduğu memnuniyeti de ifade eden KARA’ya konferans sonunda Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat KUŞ tarafından anmalık taktim edildi.

• Türkiye-Pakistan (Pak-Türk) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı İlanı | 19.07.2018
  • Kurumlar Arası ve Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru İşlemleri | 17.07.2018
  • Rektör KORKMAZ'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı | 13.07.2018
  • Lisansüstü Program İlanları (Güncel) | 12.07.2018