MAKÜ’de “Girişimcilik ve Liderlik” Konulu Konferans Düzenlendi

11.12.2017

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu ile ortak düzenlenen dünyaca ünlü girişimci, ıslak mendilin mucidi Ecz. Ataman ÖZBAY’ın konuk olduğu “Girişimcilik ve Liderlik” konulu konferans düzenlendi.

Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer TEKİN, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Raşit ACAR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer TEKİN’in açılış konuşmalarıyla başladı. TEKİN konuşmasında: “ Bu tip etkinliklerin öğrencilerin geleceğine yön vermesinde büyük bir öneme sahip olduğunu bilmekteyiz. Girişimcilik, bulunduğun yere değer katmaktır. Her nerde olursanız olun, bulunduğunuz yere değer katın” dedi.

Ataman ÖZBAY’ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşmasına başlayan ÖZBAY, öğrencilere girişimcilik ve gelecek ile ilgili kendi hayatından kesitler sundu. Hayatı avucumuzdaki kelebeğe benzeten ÖZBAY, kelebeğin yaşam şansının kendi elimizde olduğunu, nasıl bir hayat yaşayacağımıza bizim karar vereceğimizi, başarılarımızın da başarısızlıklarımızın da kendi elimizde olduğunu belirtti. Yabancı dilin önemini de vurgulayan ÖZBAY, günümüzde bir dilin bile artık yeterli olmadığını, kesinlikle dil eğitimine gereken önemin verilmesi gerektiğini belirtti.

Programın sonunda yapılan çekilişte Endless Abroad tarafından 1 öğrencimiz Londra’da, bir öğrencimizde Malta’da 15 günlük ücretsiz dil eğitimi hakkı kazandılar.

Konferans Sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Muzaffer TEKİN ve Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Danışmanı Öğr.Gör. Raşit ACAR tarafından Ataman ÖZBAY’a teşekkür plaketlerini ve anmalıklarını sunmasıyla program sona erdi.