“Eğitim Köyünde Müzik ve Dansla Öğreniyorum”

12.12.2017

MAKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Mustafa YELER’in Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencileri ile birlikte hazırladığı “Eğitim Köyünde Müzik ve Dansla Öğreniyorum” etkinliği 11.12.2017 Pazartesi günü Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin amacı ve içeriği hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Mustafa YELER; “Günlük yaşantımızda ve eğitim hayatımızda sorup durduğumuz; niçin öğrenemiyorum; öğrendiğimi düşündüğüm bilgileri neden hatırlayamıyorum ya da kullanamıyorum vb. soruların hepsinin cevabı aslında ezberleme ve bilinçsiz tekrarlara dayalı işlevsellikten uzak monotonlaşmış,  belli bir amaca götürmekten uzak yorucu eylemlerimizdir. Müzik eğitimi ana sanat dalındaki öğrencilerimizde iki yıldır Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı derslerinde “Daha iyi nasıl öğrenebiliriz” sorusuna cevap arayan etkinlikler de müzik, ritim ve dansı alışılagelmişin dışında öğrenme aracı olarak kullanma çabası içine girdik. Bu çerçevede öğretme-öğrenme için yaşantıları tasarladık. Geçen yıl öğretim yöntem ve tekniklerini müzik formlarına dönüştürmüştük. Bu yıl ise “Eğitim Köyünde Müzik ve Dansla Öğreniyorum” etkinliğiyle müzik -dans ve tiyatral süreçleri bütünleştirdik. Daha zevkli, eğlenceli ve verimli olacağını umuyoruz. “Eğitim Köyünde Müzik ve Dansla Öğreniyorum” etkinliğinin her aşamasında emeği geçen bu geceki her övgüye değer performansları ile gurur duyduğum Müzik Eğitimi ana sanat dalı 3.sınıf öğrencilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte görevli öğrenciler hazırladıkları müzik ve oyun performanslarını sergileyerek izleyenlere coşku dolu, eğlenceli bir zaman yaşattılar.