MAKÜ Öğrencilerinden Kültürel ve Tarihi Gezi

14.12.2017

MAKÜ Yeşilova İsmail Akın MYO Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından Ankara’ya düzenlenen kültürel ve tarihi gezide keyif dolu anlar yaşandı. Tarih, Bilim ve Ekonomi topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN'ın önderlik ettiği, topluluk üyelerinin de dâhil olduğu ve Yeşilova İsmail Akın MYO Turist Rehberliği Programı öğrencilerinin rehberlik mesleğini tecrübe edinmeleri ve öğrencilerin yaşayarak öğrenme süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen geziye Yeşilova İsmail Akın MYO Öğr. Gör. Faruk GÖKÇE ve Öğr. Gör. Özcan ÖZDEMİR de katıldı. Gezi öncesi öğrencilere Turist Rehberliği Bölümü hakkında, bir gezi programının planlanmasında, gezi öncesi ve gezi sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği, gezi esnasında nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağı, zamanın planlı kullanılması ve gezi sırasında karşılaşılabilecek sorunlara nasıl çözüm yolları üretilmesi gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Gezi kapsamında Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Tacettin Dergâhı, Anıtkabir ve I. TBMM ziyaret edildi.

Gezi sonrasında Türkiye Sığır yetiştiriciliği Birliği Başkanı seçilen Kamil ÖZCAN öğrencileri ağırlayarak öğle yemeği ikram etti. Yemekten sonra öğrencilerle sohbet eden ÖZCAN, öğrencilerin Yeşilova ile ilgili fikir ve görüşlerini dinledi. ÖZCAN konuşmasında “Ülkenin kalkınması üretimden geçiyor, üretmeden kalkınma olmuyor. Biz üreticiyiz kalkınma boyutundayız. Biz hayvancılıkla üretim yapıyoruz başkası tarımla ilgili üretim yapıyor. Ülke olarak özellikle Burdur ve çevresinde sanayi çok aktif değil ama turizm Salda Göl’ü sayesinde hareketlenmeler yaşıyor ve yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Biz de hayvancılık sektöründe elimizden geldiği kadar katkı sunacağız, projeler üreteceğiz.” dedi ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı.