Çalışan Gazeteciler MAKÜ’de Düzenlenen Yemekte Bir Araya Geldi

11.01.2018

Türk basınında “24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı”nın ardından en önemli ikinci gün olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla basın mensupları, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın daveti ile Avşar Han’da düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti ile ortaklaşa düzenlenen ve Burdur’da görev yapan basın mensuplarının aileleri ile birlikte bulunduğu yemeğe Vali Şerif YILMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar BAŞGÜL, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat TUNCEL, İl Emniyet Müdürü Arif ÇANKAL, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer BAĞCI, İlçe Belediye Başkanları, Rektör Yardımcıları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Çalışan gazeteciler onuruna düzenlenen yemek, açılış konuşmaları ile başladı. Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat TUNCEL yaptığı konuşmada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün anlam ve önemine değindi ve sözlerine “Üniversite yönetimi ve cemiyet olarak kurguladığımız tema büyük burdur ailesini bir araya getirmektir. Hepimiz Burdur için varız. Bunun için çalışıyoruz. Burdur basını üniversite kurulduğundan beri üniversiteye hep ayrı önem verdi. Üniversite yönetimine de bize verdikleri değer için teşekkür ediyorum.” şeklinde devam etti. 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü olması ile birlikte Türk İdareciler Günü de olduğunu belirterek zor şartlar altında görev yapan tüm idarecileri de kutladı.

Gazetecilerin yoğun bir çalışma hayatı olduğuna dikkat çeken Rektör KORKMAZ ise “Basın çalışanlarının mesaisi, yoğun bir gayret ve inanılmaz bir performansla sürüyor. Bizler de yoğun mesai harcıyoruz ama belli saatten sonra dinlenmeye çekilebiliyoruz ama siz basın mensuplarının böyle bir lüksü olmuyor. Bunda tabi ki haberin hızla yayılması ve ona yetişme çabası da etkili oluyor. Çünkü olayın doğru, tarafsız, yazılı ve görsel basına dönüştürülmesi belli bir performans gerektiriyor. Bu vesileyle tüm gazetecilerin gününü tebrik ediyorum. Üniversitemizin Burdur’un gözbebeği olduğunu biliyor ve çalışmalarımıza o yönde önem veriyoruz. Basın mensuplarımız da üniversitemizin gelişimini halkımıza duyurmada her zaman yanımızda oldu. Burdur merkez ve ilçelerinde yer alan tüm basın mensuplarını ağırlamak bizleri ayrıca mutlu ediyor. Üniversite bünyesinde İletişim Meslek Yüksekokulu kurmayı amaçlıyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanı yetiştirilmesinde bizlerin de katkısı olmasını diliyoruz. Bugün Türk İdareciler Günü olması vesilesiyle de hem idarecilerin hem de haber kaynaklarının burada bulunması da bugünü anlamlı kılıyor. Hem siz basın mensuplarının hem de tüm idarecilerin gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Gazeteciliğin aldığı bilgiyi, haberi kamu adına, millet adına bağımsız ve katkısız kamuoyuna aktarmak zorunda olduğuna dikkat çeken Vali Şerif YILMAZ ise “Gazeteciliği birilerinin patronluğu adına yapıyorsa orada gazetecilik olmaz. Gazeteci terör örgütü adına bir şeyler yazıyor, işlem yapıyorsa, terör örgütünün sözcülüğünü yapıyorsa, orada gazetecilik yok, terör örgütü var, terör örgütü mensupluğu var demektir. Böyle bir durum karşısında da hemen bu gazeteciler hakkında işlem yapılması gerekir. Fikir ayrı, eylem ayrı şekilde eğer siz terörü destekler manada halkı teşvik eder, terörü teşvik ederseniz, halkı eyleme teşvik ederseniz, o zaman zaten gazetecilik değil, terör örgütünün yöneticisi sıfatıyla insanları yönlendirmeye çalıştığınız anlaşılır. Ancak Türkiye’de maalesef bu ayrımları yapamayanlar var. Çünkü fikir özgürlüğü deyince her şeyin özgür olduğunu sananlar var. Hayır öyle bir şey yok, kimse herhangi bir ülkeye, devlete kendisinin yıkılması için devletinin çökertilmesi için fırsat vermez.Biraz önce sayın rektörümüz söyledi; bu yemek programıyla ilgili yaptığımız istişarede benim teklifim şu oldu, hem gazeteciler, hem idareciler günü aynı güne tekabül ediyor. Bu nedenle biz ikimiz de misafir olalım ev sahibi siz olun dedim. Sağ olsunlar ev sahibi olarak bizi idareci, sizleri de basın çalışanları olarak beraber ağırlıyor. Bu vesileyle gazeteci arkadaşlarımızla bizleri buluşturduğu için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Burdur Gazeteciler Cemiyeti kurucu yönetim kurulu üyelerine anmalık takdiminde bulunuldu. Akşam yemeği, Vali YILMAZ, Rektör KORKMAZ ve gazetecilerin çocuklarla birlikte günün anısına kutlama pastası kesilmesi ile son buldu.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024