BAŞBAKANIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU SÖZ, İCRAATA GEÇTİ

18.01.2018

Bilindiği gibi uzun yıllardır Burdur’un ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin hayali olan Diş Hekimliği Fakültesi, 17.08.2017 tarihli ve 30157 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak kurulmuştu. Eğitim-öğretime bir an önce başlayabilmek için tüm hazırlıklar hızla sürerken, bir müjdeli haber de Ankara’dan geldi.

Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın Burdur’u ziyaretlerinde, “Burdur’a verdikleri önem ve değerin bir nişanesi olarak yapılan yatırımlardan bahsetmiş, özellikle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi için ayrı bir sayfa açmıştı. Burdur’un sağlıkla ilgili altyapısının daha da güçlü olması ve hizmet kalitesinin arttırılması için Devlet Hastanesinin yeniden inşa edileceğini, bunun yanı sıra MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesi için gerekli çalışmaların yapıldığını” ifade etmişti.

Daha on beş gün geçmeden Başbakanımızın vermiş olduğu bu söz, 15.01.2018 tarihinde yayımlanan 30302 sayılı mükerrer Resmi Gazete’de yatırım programına dahil edilerek hayata geçmiş oldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ; Burdur’umuzun sağlık alanında da gelişimine katkı sağlayacak olan Diş Hekimliği Fakültesi için yapılan çalışmalar devletimizin de desteği ile kısa sürede olumlu sonuçlar verdi. Henüz 2017’nin sonlarına doğru kurulan fakültemiz, 2018 yılının başında yatırım programına alındı. “Kentine Yönelen Üniversite” düsturuyla çıktığımız bu yolda, üniversitenin halktan ve şehirden bağımsız olmaması, iç içe olması için sağlıkla ilgili tüm birimlerin bir “Sağlık Kampüsü” içerisinde toplanması gerektiği göz önünde bulundurularak Diş Hekimliği Fakültesi’ni şehir içindeki Merkez Yerleşkemizde inşa ediyoruz. 13.000 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek ve yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olacak fakültemizin ihalesi bu yıl içerisinde yapılacak ve inşallah 2020 yılında da halkımızın hizmetine açılacak. Binamızın tamamlanmasını beklemeden bir an önce eğitim-öğretime başlayabilmek için akademik kadromuzu da tamamlamaya çalışıyoruz.

Mehmet Akif gibi bir değerin adını taşımaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumuz üniversitemizin ve bölgemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü projemizin hayata geçirilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, hükümetimizin bütün bakanlıkları nezdinde karşılık bulması Burdurlular olarak bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

Çok kısa sürede Diş Hekimliği Fakültemizin kurulmasında ve yatırım programına alınmasında yardımlarını esirgemeyen Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’a, Sayın Valimiz Şerif YILMAZ’a, Milletvekillerimiz Sayın Bayram ÖZÇELİK ve Reşat PETEK’e, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. Yekta SARAÇ ‘a ve emeği geçenlere teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi

• 2018-2019 Akademik Yılı IAESTE Milletler Arası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği Staj Hareketliliği Başvuru İlanı | 12.10.2018
  • 2018 YKS Ek Yerleştirme Sonucu Kayıt Yaptıramayan Öğrenciler İçin Ek Süre Duyurusu | 12.10.2018
  • Burdur Gelişim Merkezi Yeni Döneme Yeni Eğitimlerle Başlıyor | 11.10.2018