Rektör KORKMAZ, “Balkan Araştırmaları Çalıştayı”na Katıldı

07.02.2018

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Balkan Araştırmaları Çalıştayı”, 6 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ’ın da katıldığı çalıştayın açılış konuşmaları İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan TÜRE, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail KOCAYUSUFOĞLU ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU tarafından yapıldı.

Balkan ulusları ile ortak bir tarihi geçmişe sahip olduklarını vurgulayarak sözlerine başlayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, konuşmasında İstanbul Üniversitesi hakkında bilgiler aktardı. Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, değerlendirme bölümü ile devam etti.

Çalıştayın değerlendirme bölümünde söz alan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ “Balkan Coğrafyasına yakın olan illerimizin üniversitelerinin temsil edildiği bu anlamlı ve bir o kadar da önemli çalıştaya, fiziki anlamda sınırımız olmamasına rağmen gönül birlikteliğinden dolayı sadece Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin davet edilmesi bizim için son derece gurur vericidir. Ayrıca çok değerli rektörlerimizin üniversitemiz ile ilgili övgü dolu sözlerinden dolayı şahsım ve üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum. Elbette ki Burdur Balkanlara sınırı olan bir il değil. Ancak adını taşımaktan çok büyük bir onur ve gurur duyduğumuz, bir o kadar da ağır mesuliyetini taşıdığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif, bu sınırları ortadan kaldırıyor. Bu mesuliyetten hareketle özellikle Batı Balkanlardaki üniversitelerle yoğun bir iş birliğine giriştik ve bu iş birliğimizi gün geçtikçe somut projelerle güçlendiriyoruz. Buradaki her bir üniversitemiz güçlü yönleri ile gönül coğrafyamıza tesir ediyor ve akademik anlamda Balkanlarla ülkemiz arasında kardeşliğimizin pekiştirilmesi için köprüler kuruyor. Temenni ediyorum ki bugün burada özenerek hazırlanmış olan birbirinden önemli projeler hayata geçirildiğinde bu ilişkiler çok daha farklı boyutlara taşınacak ve anlam kazanacaktır. Güçlü yönlerimizin birleştirilerek bir ortak akıl ve sinerjinin oluşturulması açısından hem bu çalıştayı hem de Mart ayı sonunda Makedonya’da yapılacak olan çalıştayı çok önemli buluyorum. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak bize bu konuda düşen her türlü katkıya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Çalıştay tartışma ve değerlendirme bölümünün ardından sona erdi.