Rektör KORKMAZ’dan Misafirlerine Sipsi Sürprizi

09.02.2018

Burdur Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaattin KALKAN ve dernek üyeleri Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a ziyarette bulundular.

Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ’ın da bulunduğu ziyarette Burdur Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaattin KALKAN  “Biz yörükler vatanımızı, milletimizi  çok seviyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünden yana tarafız. Aynı bayrak altında bulunmaktan mutluyuz” dedi.

Ziyarette Başkan KALKAN Rektör KORKMAZ’a yörüklerin sembolü olan poşu giydirdi. Burdur’un ünlü sipsi sanatçısı  Hüseyin DEMİR tarafından Rektör KORKMAZ’a sipsi hediye edildi. Hediye edilen sipsiyi Rektör KORKMAZ profesyonel bir şekilde çalmasıyla ziyaretçilerine sürpriz yaptı.

Rektör KORKMAZ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bizi biz yapan, ayakta tutan en önemli unsur geleneklerimizdir.  Teke Yöresinin Başkenti Burdur’da Yörük Kültürümüzü ve bu geleneği yaşatan böyle bir derneğin olması Burdur için önemli bir faktör. Bu anlamda kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına bizlere düşen bir görev olursa her zaman hazırız” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018
  • Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları Özel Yetenek Sınavlarına Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine; | 09.08.2018