MAKÜ BESYO Öğrencileri Burdur’u Yürüyerek Keşfediyorlar

12.02.2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, geçtiğimiz hafta sonu, Üniversite-Büğdüz yol ayrımından Kent Ormanı’na doğa yürüyüşü yaptılar.

Hava şartlarının zorladığı, zeminin çamur olduğu bir günde gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne, MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan yaklaşık 150 öğrenci katıldı. Yağmurlu ve sisli bir günde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde, tecrübe kazanan öğrenciler, etkinliğin sonunda, Kent Ormanı’ndaki At Çiftliği’nde kumanyalarını yiyip, çay içtiler.

Zorlu bir parkurda gerçekleşen yürüyüş, yaklaşık 22 km sürdü. Burdur’u baştan sona yürüyerek geçen ekip, doğanın tüm imkanlarından faydalanıp, bol bol fotoğraf çekerek, unutulmaz anıları kaydettiler.

Yürüyüş ekibinin liderliğini, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN yaptı. Fiziksel Aktivite Uzmanı İbrahim Kubilay TÜRKAY’ın da katıldığı yürüyüşte, öğrenciler, tempoları ve bitmeyen enerjileriyle, parkuru zorlanmadan tamamladılar.

Bilinmeyen yönleriyle, öğrencilik yaptıkları Burdur’u tanıma fırsatı yakalayan öğrenciler, Doğa Sporları dersinde uygulamalı olarak aldıkları doğa yürüyüşü dersinin devamının gelmesini istiyorlar.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın destekleriyle gerçekleşen doğa yürüyüşü için teşekkür eden öğrenciler, Burdur’u bu sayede keşfettiklerini, daha çok yer görerek, Burdur’a dair anılar biriktirdiklerini, böylelikle şehirden ve stres ortamından uzaklaştıklarını belirterek, her hafta farklı bölgelerde etkinlik yapmak istediklerini de dile getirdiler

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018