“Sağlıkta Kalite ve 2023 Vizyonu” Konferansı Gerçekleştirildi

12.02.2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Sağlıkta Kalite ve 2023 Vizyonu” adlı konferans düzenlendi.

Burdur İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed AYGÖREN’in konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Murat A. KUŞ, konuşmasında “Fakülte olarak geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştiren bu büyük ekibin bir parçası olmaktan ve ilimizin sağlık paydaşları ile böylesine gurur verici ortak çalışmalar yapmaktan büyük kıvanç duymaktayız. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ile Hemşirelik Bölümü aktif olan, Beslenme ve Diyetetik Bölümü de en yakın zamanda öğrenci alarak aktif hale gelecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, 1.170 öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Çok paydaşlı ve multidisipliner çalışma potansiyeli yüksek olan fakültemizin hiç kuşkusuz en önemli paydaşlarından biri de Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı alt birimleridir”  ifadelerine yer verdi.

Konuşmacı Opr. Dr. Reha Sermed AYGÖREN, “Sağlıkta dönüşüm, gelişerek devam ediyor, 2023 vizyonunda ana hedef, ülkemizi sağlık alanında bölgemizin öncü ülkesi yapmaktır” cümleleriyle başladığı konuşmasında Türkiye’nin sağlık vizyonunda; politika belirleyicilik ve denetleyicilik, insan odaklı sağlık hizmeti sunumu, kalite ve akreditasyon, yeterli ve motive sağlık insan gücü, çok paydaşlı sağlık sorumluluğu, sağlık turizminin geliştirilmesi gibi farklı alt başlıklar olduğunu ve Burdur olarak tüm başlıklarda kesintisiz başarı hedeflediklerini belirtti. AYGÖREN ayrıca, evde sağlık uygulamasının yaygınlaştırılacağını, uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edileceğini ve üniversite ile YÖK çatısı altında eğitim birliğinin de hedeflendiğini  konuşmasına ekledi.

Etkili sunumun ardından soru cevap kısmına geçilen konferansta, yapımına başlanacak olan Burdur Devlet Hastanesi yeni bina ve yerleşkesi planlarında eğitim-öğretime katkı sunacak alanların da planlandığını ifade eden Op.Dr. Reha Sermed AYGÖREN’e günün anısını canlı tutmak adına MAKÜ anmalığı taktim edildi.