MAKÜ’de Usta’lar Türküleriyle Anıldı

28.02.2018

MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ konseri, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Zeki NACAKCI'nın hazırlayıp yönettiği, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL’ün solistliğini yaptığı konserde büyük ustalar Aşık Mahzuni ŞERİF, Aşık Veysel, Neşet ERTAŞ ve Özay GÖNLÜM gibi gönüllere taht kurmuş değerli sanatçılar türküleriyle anıldı.

Konser, Neşet ERTAŞ’ın Aşık Mahzuni’ye yazmış olduğu bir şiiri kendi sesinden dinletilerek başladı. Sonrasında Aşık Veysel’in ülke insanı ve Mehmetçiklerimiz için yazdığı ‘Vatan Sevgisini İçten Duyanlar’ şiirinin Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından okunması ile devam etti.

Denizli’nin yetiştirdiği büyük usta Özay GÖNLÜM ve Orta Anadolu Abdal Müziği geleneğinin son temsilcisi Neşet ERTAŞ’ın türküleri ile devam eden konserde dinleyenler de türkülere eşlik etti.

MAKÜ TV’den de canlı olarak izlenebilen konser sonunda, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL’e günün anısına anmalık taktim etti.

• Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Özel Yetenek Sınav Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 14.08.2018
  • 2018-2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları/2018-2019 Academic Year International Student Application Results for Master and PhD Degrees | 14.08.2018
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve Ön Kayıt İlanı | 10.08.2018
  • Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları Özel Yetenek Sınavlarına Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine; | 09.08.2018