.

Spor ve Sağlık Eğitimi ile Spor Sektörünün Entegrasyonu Çalıştayı Düzenlendi

05.03.2018

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleriyle Spor Toto Teşkilat Başkanlığının da desteği ile temeli atılan ve inşaatı devam etmekte olan MAKÜ Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesiyle ile ilgili Spor ve Sağlık Eğitim ile Spor Sektörünün Entegrasyonu Çalıştayı Ağlasun’da düzenlendi.

MAKÜ’nün sahip olduğu insan kaynağı, öğrenci potansiyeli ve fiziki alan avantajlarını kullanarak kurulacak olan Spor Bilimleri ve Sağlık Fakültesinin yeniden yapılandırılması, şehrin ve bölgenin gelişimine katkı sağlayacak sportif tesisin işletme ve yönetimi, Türkiye’de sporcu eğitimi modelinin ele alındığı çalıştaya Türkiye’nin birçok yerinden akademisyen katıldı.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar ÖZÇALDIRAN, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan ACAR, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla PULUR, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan ŞAHAN, Karadeniz Teknik Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Fatih BEKTAŞ, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan SUNAY, Bozok Üniversitesi BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeşim KARAÇ, Atletizm Federasyonunu temsilen Tolga ÖZCAN, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz AKALAN, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer SÖKMEN, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan GÜNAY, Antalya Aydoğan Grup’u temsilen Servet ÜNLÜ, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Araştırmacısı İbrahim İlhami KOÇ,Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim ÜyesiÖzkan ALTUN, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Mehmet Ata ÖZTÜRK, Antalyaspor Tesisler ve Stadyum Müdürü Nevres ÇAVUŞOĞLU, Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi BAŞKURT, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem ÇETİN, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meriç ÜNAL, Çetin ARTAR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, BESYO Müdürü Doç. Dr. Kadir PEPE’nin de katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ yaptı.

Temel akademik çalışmalarına yön vermek, yol haritası oluşturmak ve sağlıklı bir işleyiş oluşturmak adına çeşitli çalıştaylar düzenlediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “Çalıştaylar akademi camiasının fikir alışveriş zeminini oluşturuyor. Üniversite olarak çalıştaylardan yararlanıyoruz. Toplantılarda alınan sonuçların sahaya yansıması ve kamuya yansıması konusuna özen gösteriyoruz.” dedi ve hedeflenen akademik çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

Rektör KORKMAZ ayrıca “Spor ya da sağlık fakültelerimizden mezun olan öğrencilerimiz geleceğini bilerek mezun olacaklar. Her öğrencinin kendi sektörü ile yüzleşmiş, stajın dışında gerçek anlamda deneyim kazandığı bir modeli benimsiyoruz. Üniversitelerin amacı iş hayatına nitelikli insan gücü kazandırmaktır. Bu çerçevede bugünkü çalıştayda üniversitemizde 2015 yılında başladığımız Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi çalışmalarımıza 2016 yılında spor eğitimi ve sporcu yetiştirilmesi, spor sektörünün de içinde yer alacağı bir proje hazırladık. Projemizin başarılı olması başka alanlara da yansıyacaktır. Örneğin turizm başlı başına tanımı olan bir alan ve bu alanda da çalıştay yapmayı istiyoruz. Üniversitemizden mezun olan hemşire veya turizmden mezun olanlar kendi alanlarıyla ilgili iş kaygısı taşımayacak. Ben sağlık turizmi eğitimi de aldım diyerek alan genişletebilecek. Üniversite rektörleri olarak öğrenci sayılarını artırmak yerine mezun ettikten sonra iş bulma kapasitesine odaklanılması gerektiğine inanıyorum. Ülkemizdeki genç nüfusumuzu etkili biçimde kullanmalıyız. Bu genç kuşağı nitelikli anlamda eğitemezsek diğer ülkelerin yaşadığı işgücü ve yaşlı nüfus sorununu bizler de yaşayacağız. O yüzden Türkiye’deki spor eğitimi meselesi ve önemli ama her alanda bu düşünceyi benimsemeliyiz. ” vurgusunu yaptı.

Konuşmaların ardından çalışma gruplarının oturumlarına geçildi.  Oturumların ana başlığını Spor Eğitimi, Sporcu Yetiştirme ve Spor Sektörü ile Spor Sektörüne Uyumlu MAKÜ Sporcu ve Kamp Merkezi Yapılandırılması oluşturdu. Program, çalışma gruplarında alınan kararların okunması ile devam etti.

Program, İstiklal Yerleşkesi’nde yapımı devam eden Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi ile MAKÜ Spor Kompleksinin gezilmesi ile son buldu.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024