Göller Bölgesi Girişimcilik Ekosistemi için MAKÜ ve SDÜ Birlikte Çalışacak

14.03.2018

TR61 Bölgesindeki Antalya, Isparta ve Burdur girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin geliştirilmesine yönelik işbirliği için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR ile SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker ÇARIKÇI tarafından imzalanan protokol ile girişimci adaylarına yol haritası çizilecek.

Bölgede girişimcilik ekosistemini olgunlaştırma, bilgi ve teknolojiye dayalı şirketleşme ve proje kültürünü yaygınlaştırma, üniversite sanayi işbirliği ile katma değeri yüksek ürün geliştirilmesini teşvik ve özendirme, karşılıklı görüş alışverişinde bulunma, ortak faaliyetler ve etkinlikler düzenleyerek kurumsal yetkinlikleri artırmak için taraflar arasında işbirliği oluşturuldu.

Protokol kapsamında girişimcilik konusunda karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve ortak anlayışı teşvik etmek amacıyla eğitsel ve akademik işbirliğinde bulunulacak.

Protokol ile Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde kurulan ön kuluçka ve kuluçka merkezine iki üniversiteden de girişimci aday alımı yapılacak. Program dahilinde girişimcilerin eğitimini ve inovasyon değerlenmelerini sağlayabilmek için ortak akademisyen ve mentor havuzu oluşturulacak. Ayrıca bölgedeki girişimci adaylarına yol haritası çizilerek girişimci firma sayısı, patent ve katma değeri yüksek ürün sayısında artış hedefleniyor.

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024
  • Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024