Biniş Giyme Töreni ve Akademik Teşvik Ödül Töreni Gerçekleştirildi

15.03.2018

2017-2018 Akademik yılında ünvan alan öğretim üyelerinin ‘Biniş Giyme Töreni’ ve 2017 yılında akademik teşvikten tam puan alan akademik personelin ‘Ödül Töreni, Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan  tören Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Seyhan CANYAKAN tarafından hazırlanan Elektro-Akustik Half play-back gibi teknolojilerin müzikle birleşiminden doğan deneysel çalışma örneklerinden sundukları müzik dinletisi ile devam etti.

Törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. KORKMAZ yaptı. MAKÜ’nün köklü bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yapan Rektör KORKMAZ “Üniversitemiz Türkiye’deki üniversiteler arasında varlığını hissettirmiş, belli bir yer edinmiştir. Geçtiğimiz günlerde üniversite senatosunda görüştüğümüz ve paylaştığımız bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. MAKÜ öğrencilerinin tatminkarlık düzeyleri alanında yapılan araştırmada Türkiye memnuniyet araştırması 2017 raporuna göre öğrenciler tarafından ‘Kurumsal İşleyiş ve Yönetim’ alanında en iyi üniversite seçildi. Türkiye’de her şehirde üniversite kurulmasının bir anlamı vardır. Sadece buradan belli bir sayıda öğrencinin gelmesi ve bu öğrencilerle birlikte buradaki ticaretin gelişmesi, ekonominin canlanması değil beyin gücünün her alana yayılmasıydı. Kaliteli, yetişmiş akademisyenlerin varlığıyla sosyo-kültürel gelişimini sürdürmesi için şehirlerin üniversitelere ihtiyacı var. MAKÜ’nün şu anda 874 akademik personeli bunuluyor. Bu ciddi bir sayıdır. Yakında 1000’in üzerine çıkacağını düşünüyoruz. Üniversiteler 3 temel misyon ve fonksiyonu yerine getirmek için kurulurlar. Bunlardan ilki araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaktır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki MAKÜ’de akademisyen olmak bir ayrıcalıktır. Akademisyenler üniversitelerinde özgür, değerli ve rahat hissetmeli, bilim üretebilmelidirler. Bizlere düşen onlara bu atmosferi oluşturmaktır. Üniversitelerin ikinci misyonu ise eğitim-öğretim faaliyetleridir. 32 bin öğrenciye ulaşmış 11 fakültesi ile MAKÜ, öğrencilerine uygulamalı eğitim de vermektedir. İş dünyasının ve sanayinin çokça dile getirdiği yetişmiş insan gücünü mezun olmadan sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitelerin üçüncü misyonu ise toplumsal sorumluluklardır. Kendini yöneten ve kentine yönelen bir üniversite vizyonu ile yolumuza devam ediyoruz. Kendinizi yönetemezseniz başka hiçbir alana faydalı olamazsınız. O yüzden bizler adaletli huzurlu bir ortamda bilimsel çalışmalarımızı yapmayı ve şehrimizin gelişimine verebileceğimiz her türlü desteği vermenin peşindeyiz. Bu kapsamda hayvancılık ve spor alanında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Tüm bunların yanı sıra Burdur Gelişim Planı hazırlayarak sektör temsilcileriyle toplantılar düzenliyoruz. Öğrencilerimizin meslek kariyerlerine farklı bir gözle bakıyor ve bu anlamda MAKÜ’ye gelen her öğrenciye ilk yıl meslek seçimi konusunda danışmanlık yapacağız. Burdur Gelişim Merkezindeki hocalarımız bu konuda destek olacaklar. Sonrasında sertifikasyon programlarına tabi tutulacaklar. Ayrım yapmaksızın her alandaki tüm öğrencilerimiz için yapacağımız bir çalışma olacak. Sözlerime burada son verirken bugün burada bulunan ve binişlerini giyecek tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından tören, akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni ile devam etti. Öğretim üyelerine binişleri Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından giydirildi.

Program, 2017 yılında Akademik Teşvikten Değerlendirmesinde tam puan alan akademik personelin ‘Ödül Töreni’ ile devam etti. Akademik teşvikte tam puan alan öğretim üyelerine ödülleri Burdur Valisi Şerif YILMAZ, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Garnizon Komutanı Albay Hakan TUTUCU, Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER tarafından verildi.

Ödüllerin ardından tören biniş giyen ve akademik teşvik ödülü alan öğretim üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesi ve kokteyl ile son buldu.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024