“Grafik ve İllüstrasyon Sergisi” Açıldı

03.04.2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat KARA tarafından hazırlanan “Grafik ve İllüstrasyon Sergisi” MAKÜ Avşar Han’da sanatseverlerin beğenisine açıldı.

Sergi açılışına MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

28 grafik ve illüstrasyon çalışmasından oluşan sergide açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Murat KARA; “Sergideki eserler daha çok grafik ve illüstrasyon içerisinde karma bir şekilde düşünülerek hazırlandı. Hem vektörel illüstrasyonlar hem de piksel tabanlı illüstrasyonlardan oluşan bir sergi. Her biri kendi içerisinde ayrı ayrı temalardan oluşuyor. Genel olarak yarışmalarda ödül almış afiş illüstrasyonları, sosyal sorumluluk projeleri, tiyatro afişleri, serbest temalı afişler ve bazı karakterlerden oluşan dijital illüstrasyon tekniği ile yapılmış karakter resimlemeleri var. Bu karakterler yapılırken daha çok tarihi şahsiyetlerin her biri hayal gücü ile tasarlandı. Bir Alpaslan’a baktığınızda yüzünün siluetinin bilinmediğini, daha önce böyle bir fotoğrafının ya da resmedilmiş bilinen bir resminin olmadığını biliyoruz. O nedenle bunlar tamamen benim hayal gücüme dayalı resimler. Sergimizde sadece Mustafa Kemal ATATÜRK ve Süleyman DEMİREL karakterlerinde fotoğrafa dayalı bir çalışma yapıldı. Grafik temalı afişler de temanın gerektirdiği konuda yaratıcı süreçte ortaya çıkan çalışmalardır.  Buradaki eserleri başta çok sanat eğitimi alan öğrencileri olmak üzere tüm öğrencilerimizin görmesini istedik. O nedenle böyle bir sergi açtık. Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergimize tüm öğrenci ve akademisyenlerimizi bekliyoruz” dedi.

9 Nisan 2018 tarihine kadar açık kalacak olan sergi tüm akademik, idari personel ve öğrencilerden büyük beğeni topladı.

• Araştırma Görevlisi ve Öğretim Elemanı Alım İlanı Ön Değerlendirme Sonuçları | 18.01.2019
  • Öğretim Görevlisi Alım İlanı Ön Değerlendirme Sonuçları | 17.01.2019
  • Akademik Teşvik Hakkında Duyuru | 16.01.2019
  • Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Türkçe Seviye Belirleme Sınavı Hakkında Duyuru | 16.01.2019