MAKÜ KİMER, İHA Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi Aldı

04.04.2018

Kentine yönelen üniversite misyonu ile hareket eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şehrin ve bölgenin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne “İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” verildi.

Drone olarak da bilinen İnsansız Hava Araçları haritalamada, video ve fotoğraf çekimlerinde, tarımda, arama kurtarma - toplumsal olaylara müdahalede ve savunma sanayi gibi bir çok alanda kullanılmakta olup, İHA’ların uçurulabilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı bir merkezden İHA Pilotluk Eğitimi alınması gerekiyor.

Türkiye’de 7 şehirde ve 18 merkezde verilen “İHA0 ve İHA1 Pilot Eğitimi” artık Burdur’da da MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından MAKÜ KİMER’e verilen yetki belgesinde; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma  Merkezi İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu yetkilendirilmesine yönelik SHT-İHA Talimatının gerekliliklerini karşıladığından, ‘İHA0 ve İHA1 Pilotu Eğitimi’ İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olarak yetkilendirilmiştir” denildi.

En kısa sürede eğitimlere başlayacaklarını belirten  Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL “Şehrimizin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan başvurular ve alınan eğitimler sonrasında “İHA0 ve İHA1 Pilot Eğitimi” yetki belgesini almaya hak kazandık. MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bundan böyle İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olarak da hizmet vereceğiz ve en kısa sürede bu eğitimlerimize başlayacağız. Akdeniz Bölgesinde ilk ve tek eğitim merkeziyiz. Ancak eğitimlerimize tüm Türkiye'den katılım sağlanabilecektir.” dedi.

• Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024