Prof. Dr. Rune J. SIMEONSSON’dan “Okul Psikolojisi ve Çocuklarda Erken Müdahale” Konulu Konferans

04.04.2018

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu tarafından düzenlenen “Okul Psikolojisi ve Çocuklarda Erken Müdahale” konulu konferans gerçekleştirildi.

North Carolina Üniversitesi Çocuk Gelişim Enstitüsü’nde görev yapan Prof. Dr. Rune J. SIMEONSSON’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Sibel KARAKELLE, Dekan Yardımcıları  Prof. Dr. Perihan ÜNÜVAR ve Doç. Dr. Nihat KARAER, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. SIMEONSSON, çocuk ruh sağlığı problemlerini belirlemek üzere geliştirilen ICF-CY tanılama sistemi hakkında detaylı bilgiler sundu. Çocuk ruh sağlığı problemlerinin tanılanmasında çocukların etiketlenmesi ve aynı kategoriye sokulmasından kaçınılması gerektiğine, bireysel olarak her çocuğun ihtiyaçlarının belirlenmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Özellikle, erken çocukluk müdahale alanında karşılaştırılabilinir, standartlaştırılmış eğitim faaliyetlerini kolaylaştıracak ve destekleyecek bütünleşik programlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özel gereksinimi olan çocuk ve gençler için transdisipliner hizmetleri bağlamındaki tanı, değerlendirme ve dokümantasyon anahtar yetkinliklerinin de güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konferans sonunda, katılımından dolayı Prof. Dr. Rune J. SIMEONSSON’a Prof. Sibel KARAKELLE,  tarafından anmalık ve çiçek takdim edildi.

• Türkiye-Pakistan (Pak-Türk) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı İlanı | 19.07.2018
  • Kurumlar Arası ve Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru İşlemleri | 17.07.2018
  • Rektör KORKMAZ'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı | 13.07.2018
  • Lisansüstü Program İlanları (Güncel) | 12.07.2018