MAKÜ’de Burdur Gelişim Planı Çerçevesinde “Çevresel ve Mekansal Gelişme Raporu” Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

05.04.2018

Burdur Valiliği ve MAKÜ işbirliği ile hazırlanan Burdur Gelişim Planı çerçevesinde “Çevresel ve Mekansal Gelişme Raporu” konulu toplantı Burdur Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Moderatör Yardımcılığını ise Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Samet AŞIKKUTLU’nun yaptığı toplantıya Burdur Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Parklar Genel Müdürlüğü, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih SELİMOĞLU, Burdur Gıda Kontrol Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantıda, çevre ve mekansal açıdan şehrin güçlü ve zayıf yönleri konuşuldu.

Burdur Swot analizinin yapıldığı toplantıda şehrin güçlü yönleri vurgulandı. Bunlar arasında nüfusun az ve eğitim düzeyinin yüksek olması sonucu çevre bilincinin ve farkındalığının iyi olması, Göller yöresi olması sebebi ile su kaynaklarının çokluğu, üniversite ve yüksekokulların bulunması, hayvancılık için uygun arazilerin olması, mermer ocaklarının iş imkânı sağlaması, çok fazla endemik bitki türünün bulunması, turizm kentlerine yakınlık ve göç alan bir il olması gibi birçok özellik yer alıyor.

Göller yöresi olarak adlandırılmasına rağmen Burdur’da sulama suyunun yetersiz, içme suyu kalitesinin ise düşük olduğunun vurgulandığı toplantıda kullanılabilir su kaynaklarının yetersiz olması, sanayinin gelişmemiş olması, il merkezindeki yoğunluk sebebiyle hava kirliliğinin yüksek olması gibi Burdur’un birçok zayıf yönü de masaya yatırıldı.

• Türkiye-Pakistan (Pak-Türk) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı İlanı | 19.07.2018
  • Kurumlar Arası ve Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru İşlemleri | 17.07.2018
  • Rektör KORKMAZ'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı | 13.07.2018
  • Lisansüstü Program İlanları (Güncel) | 12.07.2018