İran Araştırmaları Merkezi Editörü Umut BAŞAR’dan Rektör KORKMAZ’a Ziyaret

13.04.2018

Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğunun daveti üzerine konferans vermek için Burdur’a gelen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu olan İran Araştırmaları Merkezi Editörü Umut BAŞAR, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ı ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ, Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN ve Arş. Gör. Onur YAYLA da hazır bulundular.

Derin ve köklü ilişkilere sahip olduğumuz İran’ı yakından tanımanın önemli olduğunu vurgulayan Rektör KORKMAZ, “Bin yıldan uzun bir zamandır aynı coğrafyayı paylaştığımız İran ile tarihten kültüre, sanattan siyasete kadar dikkate değer ilişkilerin bir göstergesi olarak bugün binlerce İranlı genç eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor. Ortak bir kültürün temsilcisi olan İran ve Türkiye’nin bölgenin geleceğinin şekillenmesinde ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizi böyle stratejik konumlarda görmek bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor” dedi.

İran’daki izlenim ve bilgilerini Rektör KORKMAZ’a aktaran BAŞAR, “Mezun olduktan sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bu denli büyümesi ve gelişmesi onur verici bir durum. Marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen MAKÜ’den mezun olmak da ayrı bir onur ve gurur” dedi.

Görüşmenin sonunda Türkiye’nin İran ve Afganistan’daki kültürel bağlarına değinen Umut BAŞAR, Rektör KORKMAZ’a Afganistan Türklerinin milli kıyafetlerinden olan “Çapan” hediye etti.

• Türkiye-Pakistan (Pak-Türk) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı İlanı | 19.07.2018
  • Kurumlar Arası ve Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru İşlemleri | 17.07.2018
  • Rektör KORKMAZ'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı | 13.07.2018
  • Lisansüstü Program İlanları (Güncel) | 12.07.2018