Rektör KORKMAZ’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

20.04.2018

Milli iradenin ve milletin egemenliğinin temsili olan 23 Nisan 1920 tarihi, milletimiz için büyük değer taşıyan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bugün, milletimizin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gündür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Aziz milletimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşadığını ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.  Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ithaf eden Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara verdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir.  Bu önemli gün sadece Türkiye’de ki çocukların değil tüm dünya çocuklarının ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir’ sözleri ile hafızalarımıza kazınan bu tarihi gün, geleceğimizin yegâne temsilcisi olacak olan çocuklarımıza güvenimizi göstererek onların geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamak için atılan önemli bir adımdır.

En kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi kararlarını verebilen, eleştiren, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılısının 98.yıldönümü ve milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Prof. Dr. Adem KORKMAZ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü