Sınai Hakların Devri ve Lisans Sözleşmesi:Tescilden Pazara Akademik Çalışmaların Ticarileşme Süreci

Yayın Tarihi | 01 July 2024, Monday

Yapılış Saati : 15:00
Yapılış Tarihi : 05 July 2024
Adres:

Zoom Üzerinden

Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü akademik çalışmaların tescil sürecinden pazara çıkana kadar tüm aşamalarının ele alındığı çevrimiçi bir program düzenleyecektir. 5 Temmuz 2024 Cuma günü saat 15.00’de başlayacak programda alanında deneyim sahibi uzmanlar tarafından “tescil başvuru süreci, lisans sözleşmesi, akademi-sanayi ortaklığı, pazara sunulan örnek ticari ürünler” gibi konular ele alınacaktır.

"Sınai Hakların Devri ve Lisans Sözleşmesi" başlığıyla, tescilden pazara akademik çalışmaların ticarileşme süreci (1. Sınai Mülkiyet Hakları, 2. Lisans Sözleşmesinin Unsurları, 3. İnovatif Ürünler ve İnovatif Ürünlerin Pazarda Konumlandırılması, 4. Akademik Girişimcilik) detaylarıyla anlatılacaktır.

Aklında "Patent, faydalı model vb.'ne dönüşecek bir çalışma ya da fikre sahibim, nasıl tescillerim?", "Tescilli çalışmamı lisans sözleşmeleriyle nasıl pazara sunabilirim?", "Akademik çalışmamı nasıl akademi-sanayi işbirliğine aktarabilirim?" gibi sorular olan ilgililer, bu sorulara hem teorik hem pratik olarak deneyim sahibi konuşmacılar aracılığıyla cevap bulabilecektir.

Kontenjan 100 kişiyle sınırlı olup, ilgili herkesin katılımına açıktır.

Etkinliğe katılmak için aşağıdaki linke tıklayarak kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra toplantı linki e-mail olarak tarafınıza iletilecektir.

🔗 Detaylar ve kayıt için: [Kayıt Formu] (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhBUC7psIt2D-cB34wiOQ79cVYLKHyBSaK8QlhRA8T5J4oew/viewform?usp=sf_link)

Diğer Etkinlikler

Yapay Zeka Teknolojileriyle Girişimcilik
03 October 2024