MAKÜ Halk Oyunları Ekibinden Uluslararası Birincilik

Yayın Tarihi | 20 August 2024, Tuesday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Halk Oyunları Ekibi, Macaristan’da düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Yarışmasında birinci oldu. MAKÜ Halk Oyunları Ekibi, geçen yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bartın’da düzenlenen 20. Üniversiteler Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliği’nde birinci olarak art arda beşinci kez şampiyonluk kazanmıştı.

 

Dünya Arenasında da Birincilik Geldi

 

MAKÜ Halk Oyunları Ekibi, Macaristan'da düzenlenen 29. Danube Karnavalı ve Uluslararası Halk Dansları Yarışması'nda tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Bu büyük başarı, ekibin ulusal arenadaki üstün performansını uluslararası düzeyde de kanıtlamış oldu.

 

Gurur ve Teşekkür

 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, halk oyunlarının Türk kültürünü dünyaya tanıtma konusundaki önemine vurgu yaparak, "Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zeki Nacakçı, Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zeynel Turan ile Öğr. Gör. Nurgül Mıhladız başta olmak üzere 35 kişilik ekibimizi bizlere bu gururu yaşattığı için kutluyoruz. Teke yöresinin kültür başkenti Burdurumuzu ve ülkemizi temsil eden, başarısı artık tescillenen ekibimizle gurur duyuyoruz. Halk oyunları, kültürel mirasımızın en önemli parçalarından biridir. MAKÜ Halk Oyunları Ekibi’nin elde ettiği bu başarı, sadece üniversitemizin değil, ülkemizin de gurur kaynağı olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.