MAKÜ'de Yaşlılık Paneli Düzenlendi

Yayın Tarihi | 02 October 2024, Wednesday

1 Ekim Yaşlılar Günü kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "Yaşlılık" konulu bir panel düzenlendi. 

 

Panelin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Gül Mutlu Gülmemiş yaptı. Prof. Dr. Gülmemiş konuşmasında, Türkiye’nin yaşlanan nüfusuna dikkat çekerek, sağlık çalışanlarının bu süreçte üstlendiği önemli role vurgu yaptı. Prof. Dr. Gülmemiş, Burdur’un yaşlı nüfusu göz önüne alındığında yapılacak toplumsal katkıların önemini belirterek, fakültenin deneyimli akademik kadrosu ve bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden Gerontoloji Bölümü ile daha da güçlendiğini ifade etti.

 

Panelde Gerontoloji Bölümünden Doç. Dr. Sevinç Sütlü ise "Gerontolojik Bakış Açısıyla Yaşlılık" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden Doç. Dr. Melda Soysal Tomruk "Yaşlılarda Fiziksel Aktivite ve Denge Rehabilitasyonu", Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Doç. Dr. Sercan Özbek Yazıcı "Yaşlılarda Beslenme", Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Şen "Afet Gerontolojisi: Genel Bir Bakış" ve Hemşirelik Bölümünden Ar. Gör. Dr. Kerime Öğüt Düzen "Geriatri Hemşireliği" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.