MAKÜ’de Uluslararası Sanat Günlerine Özel Konser

Yayın Tarihi | 04 October 2024, Friday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), IV. Uluslararası Müzik Kültürü Sanat Günleri kapsamında özel bir konser düzenledi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen konserde, Mykhailo Drahomanov Devlet Üniversitesi Sanat Fakültesi Oda Orkestrası ile MAKÜ Akademik Oda Orkestrası sahne aldı.

Şefler Vasyl Fedoryshyn ve Zeki Nacakcı'nın yönetimindeki konser, müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı. Konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Konser öncesi bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, üniversitenin Ukrayna'dan üç üniversite ile ikili anlaşmaları bulunduğunu ve bu yıl Ukrayna’dan iki öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti. Gürsoy, bu durumun gelecekte daha fazla öğrencinin kaydolacağına işaret etti. Ayrıca, üniversitenin köklü bir geçmişi olan ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve bölgedeki en büyük hayvan hastanesine sahip olduğunu vurguladı. Gürsoy; "Üniversitemiz gün geçtikçe büyümekte ve uluslararasılaşmaya önem vermektedir. İkili anlaşmalarda daha fazlasına açığız" dedi.

 

Konserin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ve Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, karşılıklı hediye takdiminde bulundular.