MAKÜ’de 2024 Yılı Kalite Süreçleri 5. Kalite Komisyonu Toplantısı ile Değerlendirildi

Yayın Tarihi | 04 October 2024, Friday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2024 yılı kalite faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla 5. Kalite Komisyonu Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, üniversitenin Kalite Komisyonu üyeleri ve Kalite Koordinatörlüğü personeli katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitenin kalite süreçlerinin önemine değindi ve bu süreçlerin başarısında lider desteği ile ekip ruhunun büyük rol oynadığını vurguladı. Kalite süreçlerinin kişilerden bağımsız olarak sürdürülebilmesi için kalite kültürünün tüm birimlerde yerleşmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Dalgar, bu noktada üniversite yönetimi başta olmak üzere tüm yöneticilerin desteğinin önemli olduğuna işaret etti.

 

Konuşmasının devamında, MAKÜ'nün Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından verilen “Tam Akreditasyon Sertifikası” sürecinin başarıyla devam ettiğini belirten Rektör Dalgar, bu süreçte tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için yapılacak çalışmaların önemine değindi. Kurumsal akreditasyonun yanı sıra program akreditasyonu ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunun üniversite için taşıdığı öneme dikkat çeken Dalgar, akademik birimlerin bu süreçleri sahiplenerek yürütmesinin önemini vurguladı ve birim yöneticilerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 

Rektör Dalgar, kalite süreçlerinde alınan kararların uygulanması noktasında üniversite yönetimi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.